Trump tecavüz davası için yeni duruşma talep etti

Trump, Yazar E. Jean Carroll’a yönelik cinsel istismar davasında yeni bir duruşma talep etti

Fotoğraf: AP

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Yazar E. Jean Carroll tarafından kendisine açılan davada yeni bir duruşma talep etti. Trump geçen ay Manhattan’da yapılan duruşmada, jüri tarafından cinsel istismar ve iftiradan suçlu bulundu ve 5 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

Trump’ın avukatları, Manhattan Federal Mahkemesi’ne sunduğu bir belgede, jüri tarafından cinsel istismar iddiası ile verilen 2 milyon dolarlık ödülü ‘abartılı’ olduğunu zira jürinin Carroll’ın tecavüze uğramadığı ayrıca iddia ettiği olayın kendisine herhangi bir psikolojik zarar verdiğinin kanıtlanmadığı sonucuna ulaştığını belirtti.

Avukatlar, hakaret davasında verilen 2,7 milyon dolarlık tazminat kararın ise ‘sadece spekülasyonlara dayandığını’ sözlerine ekledi. Carroll'ın avukatı Roberta Kaplan yaptığı açıklamada, Trump’ın savunmasının ‘kusurlu’ olduğunu söyledi.

Şarku’l Avsat’ın Reuters haber ajansından aktardığı habere göre, 2024 başkanlık kampanyasında önde gelen Cumhuriyetçi aday olan Trump, iddiaları yalanladı ve kararı temyize götürdü.

Carroll’ın 2022’de açtığı davada, Donald Trump’ın 1990’ların ortalarında New York’taki Bergdorf Goodman adlı mağazanın giyinme odasında kendisine tecavüz ettiğini ve olayı inkar ederek ona hakaret etmiş olduğunu belirtti. Trump ise, davacının iddialarını ‘yalan’ olarak nitelendirdi.

 

Şark'ul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU