Rammstein turnesine gölge düştü: "Hayranlarını seks için sahne arkasına götürüyor"

Yayıncısı işbirliğini kesti, parfümleri satıştan kaldırıldı, konser organizatörü "sıfırıncı sıra"yı iptal etti

1994'te Berlin'de kurulan grup, İstanbul'da da konser vermişti (AFP)

Alman müzik grubu Rammstein'ın turnesi cinsel saldırı iddialarıyla sarsıldı. 

Çok sayıda kadın, rock grubunun performanslarında ve sonrasında düzenlenen partilerde kendilerine uyuşturucu verildiğini ve saldırıya uğradıklarını söylerken, grup bu iddiaları reddetti.

"Beğendikleri kadınları sahne önüne alıyorlar" iddiası

Geçen perşembe, Kuzey İrlandalı Rammstein hayranı Shelby Lynn, Instagram'da Litvanya'nın Vilnius kentindeki bir konserde kendisine ilaç verildiğini ve solist Lindemann'ın kendisiyle ilişkiye girmek istediği için sahne arkasına götürüldüğünü paylaşmıştı. Lynn, Lindemann'ın teklifini reddettiğini ve solistin gittiğini söyledi. Ancak kafasının karıştığını ve daha sonra vücudunda konserden önce olmayan çok sayıda morluk tespit ettiğini de ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu iddiaların ardından, grubun konserlerine katılan çok sayıda kişi, solist Till Lindemann'la ilgili yeni iddialar ortaya attı.

Hafta sonu Alman gazeteleri Die Welt am Sonntag ve Süddeutsche Zeitung, Rammstein konserlerinde uyuşturulduklarını ya da istismara uğradıklarını bildiren genç kadınların benzer ifadelerine dayanan haberler yayımladı. 

Kadınların birçoğu, "sıfırıncı sıra" olarak adlandırılan sahnenin en ön sırasında durmak üzere seçildiklerini, burada filme alınıp fotoğraflarının çekildiğini ve Lindemann'ın sahne arkasındaki parti etkinliklerine katılmak üzere seçildiklerini ileri sürdü.

Gruptan resmi açıklama geldi

Önceki gün resmi bir açıklama yayınlayan Rammstein, grubun iddiaları "son derece ciddiye aldığını" ve her türlü istismarı kınadığını belirterek, hayranların konserler sırasında sahne önünde ve arkasında kendilerini güvende hissetmeleri gerektiğini ekledi. Ancak grup üyeleri aynı zamanda "önyargılı yaklaşmama" hakkına sahip olduklarını da söyledi.

İddialar daha şimdiden sansasyon yarattı. Lindemann, hafta sonu kişisel Instagram hesabını kapattı ve kurumsal sponsorlar şarkıcıyla aralarına mesafe koydu. 

İşbirlikerini bitirdiler

Lindemann'ın iki şiir koleksiyonunu yayımlayan Köln merkezli yayıncı Kiepenheuer & Witsch, 60 yaşındaki solistle olan işbirliğini derhal sona erdirdiklerini açıkladı. Ecza ve kişisel bakım ürünleri satan Rossmann da, Rammstein markalı parfümlerinn satışlarını durdurdu.

Rammstein'ın Münih Olimpiyat Stadyumu'nda bugün başlayacak 4 gecelik kapalı gişe konserinin hemen öncesinde hız kazanan haberler, konser organizatörünün etkinlik sonrasında parti düzenlenmeyeceğini ve "sahne önü" deneyiminin yaşanmayacağını da duyurmasına neden oldu.


Independent Türkçe, Guardian, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU