Bakanlıklarda devir teslim töreni

Yeni kabinede yer alan bakanlar görevlerini devraldı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanmasının ardından bakanlıklarda bugün devir teslim törenleri gerçekleştirildi.

İlk tören Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda gerçekleştirildi.

Törende konuşan Mustafa Varank, "5 yıllık görevimizin bugün itibarıyla sonuna geldik. Bu bir takım çalışmasıydı. Bir kısmı bizden önceki bakan arkadaşlarımızın başlattığı, bir kısmı da bizim dönemimizde gerçekleşen farklı ilkleri yaşadığımız bir dönem geçirdik. Mutluluğumuz kendi ekibimizden bir arkadaşımızın yola devam edecek olması" ifadelerini kullandı.


Göreve yeni atanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise şunları kaydetti:

Öncelikle Sayın Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Varank'a güzel sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum. TEKNOFEST'leri bu dönemde gerçekleştirdik.  Çıta çok yüksek. Ancak inşallah sizin ve Sayın Erdoğan'ın desteğiyle daha da ileriye götürmeye çalışacağız. Bugüne kadar ekip arkadaşylarıyla kardeşçe bir ortamımız oldu, umarım böylece devam eder. İnşallah sizin gibi bu bayrağı devrederken alnızım açık olur. Sayın Bakan'ım her şey için çok çok teşekkür ederim.  

Şimşek: Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda da devir teslimi töreni gerçekleştirildi.

Nureddin Nebati, görevi Mehmet Şimşek'e devretti. 
 


Şimşek yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi, fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır.

Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz.

Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin artırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.

Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Banka'mıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır.

En büyük yardımcım Bakanlığımızın değerli kadroları olacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığı güçlü insan kaynağı ve liyakatlı kadroları ile her zaman ön planda olmuştur. Attığımız her adım aldığımız her kararın ülkemize duyulan görevi ve istikrarı güçlendirmeye devam etmesi önem arz etmektedir.

Bugün sayın Bakanımızdan devraldığımız bu bayrağı daha yukarı çıkarmak için geceli gündüzlü çalışacağız.  

 

Yerlikaya: Temel referanslarımız hukuktur

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, törenle görevi Süleyman Soylu'dan devraldı.

Törende konuşan Bakan Soylu, "Aziz milletimizin emrinde olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hepinizi sevgiyle yad ediyorum." dedi.

 

Törende konuşan Yerlikaya, "Sayın bakanım bu görevi sizden devralmak benim için büyük bir onur. Kutsal vatan toprağımızın her bir karışı sahil kıyı şeritlerimizin tamamı bize emanettir. Temel referanslarımız hukuktur. Bundan asla taviz vermeyeceğiz. Terör, düzensiz göç ve suçlarla mücadelemiz devam edecektir." ifadelerini kullandı.

MEB'de ve Çevre Bakanlığı'nda devir teslim töreni

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, görevi törenle Murat Kurum'dan devraldı.


Törende konuşan Murat Kurum, "Ben öncelikle bu görevi bize layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. En büyük teşekkürü milletimize ediyorum. El ele gönül gönüle 81 ilimizin inşası için birlikte çalıştık. Emaneti Sayın Bakanımıza devrediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum" diye konuştu.

Özhaseki de yaptığı konuşmada, ""Ülkemiz deprem ülkesi bunu hepimiz bilmeliyiz. Bu gerçeklikten de hareket ederek bütün planlarımızı da ona göre yapmalıyız. Son yüzyılda Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde 6'nın üzerinde vuku bulan yıkıcı şiddetteki deprem sayısı 60'ın üzerinde. Ölen insan sayısı 140 bine yakın. 100 milyarlarca dolar zararımız var. Eğer bizler bu konuda hazırlıklı olabilirsek ve ileriye doğru doğru adımlar atabilirsek ülkemizi bu sıkıntılardan bu belalardan kurtarırız. Değerli bakanım deprem bölgesinde çok gayret etti biz de belediyelerle birlikte hareket ettik. Şimdi oradaki konutların en kısa sürede bitilmesi için çalışacağız. Akabinde de İstanbul başta olmak üzere bütün şehirlerimizi depreme karşı hazırlıklı hale getirmek için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Tekin: 2023 seçimleri sonrası Türkiye'de siyasette birçok paradigma değişti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de görevi törenle Mahmut Özer'den devraldı. Özer törende yaptığı açıklamada, "Hocamın bakanlığını tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Tekin de, "5 yıl önce bu salondan aynı duygusallıkla ayrılmıştım. Bugün bizi tekrar bir araya getiren Cenabı Allah'a şükürlerimi sunuyorum. Bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. 2023 seçimleri sonrası Türkiye'de siyasette birçok paradigma değişti. Türkiye Yüzyılı hedefini hayata geçirmek için bütün paydaşlarımızla hep birlikte mücadele edeceğiz. 7/24 bu mücadeleyi sürdüreceğimizi milletimize taahhüt ediyorum. İnşallah daha ileriye doğru götürürüz." ifadelerini kullandı.

Tunç: Şimdi yeni bir Anayasa için çalışmalar gerçekleştireceğiz

 Adalet Bakanlığı'nda Yılmaz Tunç, görevi Bekir Bozdağ'dan devraldı.

 

Törende konuşan Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Ülkemizde demokrasinin güçlenmesi ve hukuk reformu konusunda çok sayıda çalışmaya imza attık. Yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının güçlenmesi için çok sayıda mevzuat değişiklikleri ve uygulamaları hayata geçirdik. Şimdi yeni bir Anayasa için çalışmalar gerçekleştireceğiz" dedi.

Muş:  Aşırı fiyat artışlarını ortadan kaldırmayı hedefleyeceğiz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, görevi Mehmet Muş'tan devraldı.

Törende konuşan Mehmet Muş, "Başarılı çalışmaları yapmanızı temenni ediyorum, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise törende şu açıklamalarda bulundu:

İhracatımızın 36 milyar dolardan 255 milyar dolara yükselmesinde hepsinin katkısı büyük. Seçim bitti, artık Türkiye Yüzyılı başladı. Her şey halkımız için diyoruz. Var olan sorunları hep birlikte çözeceğiz.

Türkiye Yüzyılı’nda halkımızın mutluluğu ve refahı için çalışacağız. Hizmetler ihracatımızın da önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Aşırı fiyat artışlarını ortadan kaldırmayı hedefleyeceğiz. Fiyat istikrarını sağlamak önceliğimizdir. Besmele ile yola çıkıyoruz, dualarınızda lütfen bizi unutmayınız.

Yumaklı: Bize düşen başlatılmış olan projelere devam etmek ve yenilerini eklemektir

Vahit Kirişci Tarım ve Orman Bakanlığı görevini İbrahim Yumaklı'ya devretti.

Eski Bakan Vahit Kirişçi, 'Bakanlığımızın merkez biriminde görev yapan değerli kardeşlerim. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın azim ve kararlı mesai arkadaşlarım. Sayın Bakanımıza öncelikle hayırlı olsun dileklerimizi ifade ediyoruz. Rabbim kolaylık versin, durumu kolaylaştırsın.' diyerek görevini yeni Tarım ve Orman Bakanı, İbrahim Yumaklı'ya devretti.

İbrahim Yumaklı, 'Öncelikle bu göreve şahsımı layık gören Cumhurbaşkanımıza saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün kendisinden onurla ve gururla bayrağı devralacağım sayın Bakanım ile, geçen 14 aylık süreçte başarılı bir dönem geçirdik. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bize düşen başlatılmış olan projelere devam etmek ve yenilerini eklemektir' dedi.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU