Tom Hanks'ten acı itiraf: "Nefret ettiğim filmlerde oynadım"

"Hepimiz nefret ettiğimiz filmler gördük ve ben de nefret ettiğim bazı filmlerde oynadım"

Tom Hanks, 1994 ve 95 olmak üzere iki yıl üst üste En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı kazanmayı başarmıştı (Reuters)

Tom Hanks, New Yorker'a samimi bir röportaj verdi. 66 yaşındaki oyuncu, söyleşi sırasında beğenilmeyen filmlerinden bahsetmekten çekinmedi.

Son olarak Wes Anderson'ın büyük beğeni toplayan komedisi Asteroit Şehir'de (Asteroid City) rol alan Hanks, New Yorker editörü David Remnick'le sohbet ederken film yapmanın inceliklerinden bahsetti. 

Hanks'in iki Akademi Ödülü bulunmasına ve hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin favori oyuncularından biri olmasına rağmen filmleri arasında yıkıcı eleştiriler alan birkaç fiyasko da var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hanks, söyleşi sırasında tek bir film adı vermekten kaçındı ancak daha önce 2021'de verdiği bir başka röportajda Bruce Willis ve Melanie Griffith'in de rol aldığı 1990 yapımı Brian DePalma filmi Şenlik Ateşi (The Bonfire Of The Vanities) hakkında konuşmuş ve bunun en kötü filmlerinden biri olduğunu söylemişti.

Remnick bu filmi Steven Spielberg'in başyapıtı Er Ryan'ı Kurtarmak'la (Saving Private Ryan) karşılaştırdı ve Hanks'e hangi filmlerinin harika ya da en azından gişede başarılı olacağı ve hangilerinin başarısızlıkla sonuçlanacağı konusunda fikri olup olmadığını sordu.

Hakns, "Hayır. Bunu söylemenin bir yolu yok çünkü süreç çok yavaş. Ve çok spesifik" diye cevapladı. 

Sadece inancınız ve umudunuz olabilir. Ve inanç ve umuttan daha büyük ne olabilir? Tüm süreci, ileride en iyi şekilde çalışacaklarını umduğunuz işbirlikçilere emanet etmek zorundasınız.

Remnick, Hanks'in ilk ve yeni çıkan romanında bir filmden "nefret etme" fikrini eleştirdiğine de dikkat çekti. Aktör, pek çok kötü film yaptığını ancak tamamlanmadan önce bunların korkunç olup olmayacağını bilmenin zor olduğunu açıklamıştı. 

"Tamam, şunu kabul edelim: Hepimiz nefret ettiğimiz filmler izlemişizdir" diyen Hanks, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben de nefret ettiğim bazı filmlerde oynadım. Siz de benim filmlerimden bazılarını izlediniz ve onlardan nefret ettiniz.

Şenlik Ateşi, Hanks'in en beğenilmeyen filmleri arasında başı çekiyor. Hanks, son 10 yılda Dave Eggers'ın aynı adlı romanından uyarlanan 2017 yapımı The Circle da dahil olmak üzere, kötü eleştiriler alan filmler yaptı.

Hanks'in çok satan Dan Brown romanlarından uyarlanan Da Vinci Şifresi (The Da Vinci Code), Melekler ve Şeytanlar (Angels & Demons) ve Cehennem (Inferno) kötü eleştiriler almıştı. Öyle ki Hanks'in talihsiz saç kesimi bile büyük tepki toplamıştı.

Hanks kamera arkasındayken de hata yapabileceğini, 2011'de yönettiği ve Julia Roberts'la birlikte rol aldığı Larry Crowne'da kanıtlamıştı. Hanks'in filmi Rotten Tomatoes'ta 100 üzerinden sadece 29 puan alabilmişti.


Independent Türkçe, Daily Mail, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU