Bir ayda ikinci kez GPS'i takip eden araç denize düştü

Yetkililer kazalara rağmen tabela koymayı düşünmüyor

Araba daha sonra denizden çıkarıldı (Drew Solmonson)

ABD'nin Hawaii eyaletindeki Honokohau Küçük Tekne Limanı'nda bir ay içinde ikinci kez GPS kazası yaşandı. Adı açıklanmayan bir turist, pazartesi günü GPS'in yönlendirmesiyle Kailua-Kona'daki limanda aracıyla suya girdi.

Araçta tek olan olan sürücü, Hawaii polisine GPS'i takip ederken bir rampadan aşağı gittiği ve denize düştüğünü söyledi.
 


Arabası denizin dibini boylamadan çıkmayı başaran talihsiz kadın, suyu büyük bir su birikintisi sandığını belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araçtan çıkan kadın, bölgedeki bir kişinin yardımıyla sudan çıkarıldı. Olayda herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği duyuruldu.

Adı açıklanmayan bir görgü tanığı, yerel haber kanalı Hawaii News Now'a sürücünün başına gelene çok yavaş tepki verdiğini ifade etti:

Biraz yavaş davrandı. Dışarı çıkmadan önce sırt çantasını, cüzdanını ve alabildiği bütün eşyalarını aldı. Biraz rahatsız oldum çünkü araba su altına inmeye başlar başlamaz kadının başının belaya gireceğini biliyordum.

Benzer bir olay 29 Nisan'da da meydana gelmişti. Bir araçtaki iki turist, aynı yerde GPS'in yönlendirmesiyle suya dalmıştı.
 


Yolcu koltuğundaki kişi pencereden kaçmayı başarmıştı. Sürücüyse görgü tanıklarının yardımıyla kurtarılmıştı.

Hawaii Kara ve Doğal Kaynaklar Departmanı sözcüsü Ryan Aguilar, kazalara rağmen limana tabela koymayı planlamadıklarını açıkladı:

Bunun bir rampa olduğu ve doğrudan suya çıktığı çok belli.

 

Independent Türkçe, Hawaii News Now, Insider, SFGATE

DAHA FAZLA HABER OKU