Yeni Şafak yazarı Ünal: Ağır yük

Ünal, “Şüphe yok ki, artık Bakanlar Kurulu’ndan başlayarak atamalarda çok daha hassas davranılacak, bürokrasinin en üstünden en altına kadar liyakat gözetilecek” diye yazdı

Fotoğraf: Reuters

Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal, “Ağır yük” başlıklı yazısında, “Erdoğan’ın her zaman olduğundan daha fazla dikkatli, daha fazla hassas olacağına şüphe yok” dedi.

Ünal, “Şüphe yok ki, artık Bakanlar Kurulu’ndan başlayarak atamalarda çok daha hassas davranılacak, bürokrasinin en üstünden en altına kadar liyakat gözetilecek, kifayetsiz muhterislere fırsat tanınmayacak, kerâmeti kendinden menkul isimlere makam teslim edilmeyecek, birtakım ailelerin maaile kadrolaşmasına göz yumulmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yazısının son bölümünde “Yolsuzluk iddiaları eminiz ki ciddiye alınacak, iddia ve iftiralarla yıpranmış isimler dinlendirilecektir” diyen Ünal şöyle devam etti:

İstişare kültürü eminiz ki yeniden idareye hâkim olacaktır. Eminiz ki Türkiye daha reformcu, daha atılımcı, daha fazla özgürlükçü bir çizgiye yönelecektir. Eminiz ki eğitimden sağlığa, kültürden çevreye, ulaşımdan konuta, tarımdan sanayiye kadar her alanda doğru, isabetli, kaliteli, seviyeli bir eser ve hizmet siyaseti geçmişte olduğu gibi bu dönemde de milleti sevindirecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bilmektedir ki, güç zehirlenmesinin getireceği bir keyfilik, sadece hayal kırıklığına sebep olmaz; ümmetin ve milletin on yıllar boyunca sürecek bir fetret dönemine girmesine yol açar ve kötü bir miras, bir leke bırakır. Eminiz ki Erdoğan buna asla müsaade etmeyecektir.

Millet meseleye el koyup Türkiye’yi uçurumun kenarından aldı. Artık hata marjı yok. Ama eminim ki Erdoğan, Anayasa gereği bu son döneminde, ahir ömründe, milletin gönlünde asırlarca silinmez o izini muhafaza edecek, çok daha güçlendirecektir.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU