Saygı Öztürk: İmamoğlu için en uygun zaman bekleniyor

Öztürk, “İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı olması için bazı çevrelerin gayreti var” diye yazdı

Fotoğraf: Reuters

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, iktidar çok yönlü kıskaca alıyor” diyerek, “Cumhurbaşkanı adayı olsaydı, hakkında yerel mahkeme tarafından verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasının jet hızıyla istinaf ve Yargıtay tarafından onanması mümkün olabilirdi” ifadesini kullandı.

Öztürk, “İmamoğlu için en uygun zaman bekleniyor” başlıklı yazısında İmamoğlu’nun böyle bir durumda Cumhurbaşkanı adayı da olamayacağını İstanbul'da meclis çoğunluğu olduğu başkanlığın da AK Parti'ye geçeceğini yazdı.

“Şimdi, Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı olması için bazı çevrelerin gayreti var” ifadesini kullanan Öztürk şunları kaydetti:

Ancak, hakkındaki mahkumiyet kararı unutuluyor. Yalnız bu olsa neyse. İmamoğlu'nun, her an İçişleri Bakanı tarafından açığa alınması da gündemde. Bunun için İçişleri Bakanı'nın beklediği, Cumhurbaşkanının bu konuda talimat vermesidir. Bakanın beklediği bir göz, Cumhurbaşkanı “Alın” derse, verilen iki göz olacak. Bakan görevden alırsa da, elini göğsüne koyup, çocuklar gibi “Oohhh” çekecektir.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU