Tırnağının kesilmesi için pet shop'a getirilen rakun öpülünce itlaf edildi

Dükkanda pek çok kişi hayvanla temas etti

Latince adı Procyon lotor olan rakun, gececil hayvanlar arasında yer alıyor (Reuters/Temsili)

ABD'nin Maine eyaletinde bir kadın, tırnaklarını kestirmek için rakunu pet shop'a getirince hayvan itlaf edildi. Yetkililer hayvanın kuduz testi için öldürüldüğünü açıkladı.

Maine yaban hayatı yetkilileri, adı açıklanmayan kadının yaşı küçük bir rakunu salı günü dükkana getirdiğini bildirdi. Dükkanda pek çok kişi hayvanla temas etti. Bazı kişilerse rakunu öptü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mağaza müdürü bunun ardından kadından mekanı terk etmesini isterken Maine Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'yle de iletişime geçti.

Zira eyalette yabani hayvanları sahiplenmek yasak. Ayrıca eyalette en çok kuduz görülen hayvanlardan biri rakun. Yetkililer, kuduzun genellikle enfekte hayvanın ısırması ya da çizmesiyle bulaştığını kaydetti. 

Hayvanı arayan yaban hayatı görevlileri, rakunu bulup itlaf etti. Yetkililer, kuduz testi için beyinden alınan doku örneklerinin incelenmesi gerektiğini ve bu yüzden hayvanın öldürüldüğünü bildirdi.

Rakunun kuduz testi negatif çıksa da bölge sakinlerine, yabani hayvanlarla temas etmemeleri ve onları beslemeleri gerektiği hatırlatıldı.

Kuduz virüsü, memelilerin merkezi sinir sistemini enfekte ediyor, nihayetinde beyinde hastalık oluşmasına ve ölüme yol açıyor.

 

Independent Türkçe, CNN International, ABC News

DAHA FAZLA HABER OKU