Ümit Özdağ: Bütün ithal seçmen girişimlerine rağmen alınan oy iki puan fazladır

"Erdoğan'ın bugün oluşturabildiği çoğunluk büyük bir bölümü Türk vatandaşı olmakla birlikte ithal seçmen olan yüzde 2'ye dayanmaktadır."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaptığı basın açıklamasında seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Millet İttifakı'nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları ikinci görüşmeyi hatırlatan Özdağ "Zafer Partisi ve CHP arasında imzalanan protokol ikinci tur öncesinde seçmene umut aşılamıştır. Seçime katılım oranı azalmışken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı artmıştır. Sayın Sinan Oğan'a giden oyların sayın Kılıçdaroğlu'na gittiğini göstermiştir" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu bir Pirus Zaferidir

Özdağ şöyle devam etti:

Bu seçim kazanılmayacak bir seçim değildi. Devletin bütün imkanlarına rağmen, bütün ithal seçmen girişimlerine rağmen alınan oy iki puan fazladır. Erdoğan'ın bugün oluşturabildiği çoğunluk büyük bir bölümü Türk vatandaşı olmakla birlikte ithal seçmen olan yüzde 2'ye dayanmaktadır. Kimse bunla zafer kazandım diye ortada dolaşmasın. Bu bir Pirus Zaferidir. 21 yıldır izlenen yanlış ekonomik politikaların Türkiyeyi getirdiği nokta kriz değil ekonomik enkaz noktasıdır. Bu enkaz Erdoğan'ın kucağındadır. Ekonomik kriz enkazını kaldırma görevi Erdoğan'da. Örtülü işgale karşı direnerek bu mücadeleyi sürdüreceğiz.    

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU