Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'i öldüren damadına 37,5 yıl hapis cezası

Başakşehir'de kayınpederi Kadir Demirel'i öldürdüğü, eşi Esma Karanfil'i de yaraladığı gerekçesiyle 37 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve bu karar İstinaf Mahkemesince bozulan sanık Cemil Karanfil, yeniden ceza aldı

Fotoğraf: Facebook

Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel’i bıçaklayarak öldüren damadı Cemil Karanfil davasında ceza açıklandı. İki yıldan fazla tutuklu kalan Karanfil, 37,5 yıl hapse çarptırıldı. 

Başakşehir'de kayınpederi Kadir Demirel'i öldürdüğü, eşi Esma Karanfil'i de yaraladığı gerekçesiyle 37 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve bu karar İstinaf Mahkemesince bozulan sanık Cemil Karanfil, yeniden 37 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Bakırköy 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Karanfil ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Tuncay Aslan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesinin bozma kararını okudu.

Kararda, mağdur Esma Karanfil'in yaralanmasının niteliğine göre sanığına uygulanan "öldürmeye teşebbüs" suçundan "eksik ceza tayini verildiği" belirtildi.

Katılanların avukatları, şikayetlerinin devam ettiğini ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Cemil Karanfil, "Bir diyeceğim yoktur. Benim eşimi öldürmek gibi bir kastım olamaz. Yaralama dahi aklımdan geçmiyordu. Buna ilişkin savunmamı tekrar ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Cemil Karanfil'in maktul Kadir Demirel'i “kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırarak, sanığın sabıkasız geçmişi, yargılama sürecindeki tutum ve davranışları, olaydan pişmanlık duyduğunun gözlenmesi ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini göz önüne alarak, cezasının 25 yıla düşürülmesine hükmetti.

Sanık Cemil Karanfil'in eşi Esma Karanfil'i "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın yargılamadaki iyi hali nedeniyle cezasının 12 yıl 6 aya düşürülmesine karar verdi. Böylece Karanfil toplam 37 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

29 Mayıs 2017’de Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel, çıkan bir tartışma sırasında damadı tarafından bıçaklanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU