Sean Penn yapay zekayla senaryo yazımına öfkeli: "İnsanlık ayıbı"

ABD'li aktör, yapımcıların "bankerler birliği" diye anılması gerektiğini söyledi

Sean Penn (Gonzalo Fuentes/Reuters)

Sean Penn, 19 Mayıs Cuma günü Cannes Film Festivali'nde düzenlenen bir basın toplantısında Hollywood yazarlarının süregelen greviyle dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Milk'in (Süt) 62 yaşındaki yıldızı, içerdiği yoğun kan ve vahşetle bu hafta izleyicileri şoke eden yeni filmi Black Flies'ın (Kara Sinekler) tanıtımı için Fransız Rivierası'ndaki etkinliğe katıldı.

Basına konuşan Penn, "Sektör çok ama çok uzun süredir yazarları, oyuncuları ve yönetmenleri altüst ediyor" dedi.

ABD'li aktör, bazı grupların öne sürdüğü gibi yakında Hollywood senaryolarının yazımında yapay zeka kullanılabileceği fikrini kınadı.

Penn "Yazarlar birliğini sonuna kadar destekliyorum" dedi.

Yapay zeka kullanımı da dahil ortaya atılan pek çok yeni kavram var. Ve [stüdyoların] bu konudaki ısrarı bana insanlık ayıbı gibi geliyor.

Oyuncu, "Bu tartışmalarda ilk yapmamız gereken, Yapımcılar Birliği'nin adını değiştirip onları tıpkı davrandıkları gibi, Bankerler Birliği diye adlandırmak olmalı" diye ekledi.

Sektör genelinde pek çok yazar ve kişi için şu anda çalışamamak çok zor. Sanırım endüstri kendi iç muhasebesini yapacak ve hangi tarafın daha güçlü kaldığını görecek.

Daha sonra Variety'ye yaptığı açıklamada Penn, sözlerine açıklık getirdi:

Yanlış ifade ettim. AMPTP'yi [Alliance of Motion Picture and Television Producers/Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği] kast etmiştim, PGA'yi (Producers Guild of America/Amerika Yapımcılar Birliği) değil.

Black Flies'ın başrolünde Tye Sheridan, İlk Gün (Training Day) benzeri bir olay örgüsü içinde New York'ta saçlarına kırlar düşmüş bir emektardan (Penn) hayat kurtarma teknikleri üzerine pratik bir ders alan genç bir acil tıp teknikerini canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Penn'in yorumları Hollywood'da daha geniş çaplı iş bırakma eylemleri yapılma ihtimalinin arttığı bir dönemde geldi. Yönetmenler Birliği de yeni bir sözleşme için yapımcılarla görüşme halinde. Oyuncular sendikası SAG-AFTRA'nın yönetim kuruluysa bu hafta, yeni bir sözleşmenin müzakerelerine başlamaya hazırlanırken üyelerinden grev yetkisi almak için oylama yaptı.

Grev, Cannes'daki ABD'li yıldızlar için olağan bir konu haline gelmiş durumda. Perşembe günü Ethan Hawke üzerinde "Pencils Down" (Kalemler Bırakılsın) yazan bir tişört giydi. Festivalin salı günkü açılışında jüri üyesi Paul Dano da yakında grev hattındaki eşi Zoe Kazan'a katılmayı planladığını söyledi.

Dano, "Eşim halihazırda 6 aylık bebeğimizi göğsünde taşıyarak eylem yapıyor" dedi.

Eve döndüğümde grev hattında olacağım.


Associated Press'ten de yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU