Kılıçdaroğlu, Özdağ’ı ziyaret etti: Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdık

Özdağ, Ata İttifakı ve Sinan Oğan ile bir araya gelerek görüşlerini paylaşacaklarını bildirdi

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi.

İki isim görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Türkiye’nin, dünyanın sorunlarını bir anlamda masaya yatırdık” dedi.

Millet İttifakı’nın görüşlerini, yaptıkları çalışmaları, ortak mutabakat metni konusunda Özdağ’ı bilgilendirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin demokrasiye ve dayanışmaya ihtiyacı var. Biz kendi düşüncelerimizi bütün ayrıntılarıyla Sayın Genel Başkan'a aktardık” dedi.

Özdağ: Kısa zaman içinde görüşlerimizi paylaşacağız

Özdağ Kılıçdaroğlu’nun ardından yaptığı açıklamada, “Bazı sorularımız vardı. Onları sorduk. Ayrıntılı olarak cevaplar aldık ve aldığımız cevaplar çerçevesinde biz de yetkili kurullarımızla görüşeceğiz. Tabii Ata İttifakı’nı oluşturan diğer siyasi partilerin genel başkanlarıyla ve Sayın Sinan Ogan'la da bu toplantıdan önce değerlendirme yapmıştık. Sonrasında tekrar yine değerlendirme yapacağız ve kısa zaman içerisinde Türk kamuoyuyla görüşlerimizi paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

İki ismin açıklamasının ardından “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları atıldı.

Zafer Partisi Genel Merkezi’ndeki görüşmede, Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU