Habertürk yazarı: Boş tencere iktidarı niye götüremedi?

Yazar Yıldırım, seçmenin tercihinin güvenlikten yana olduğunu belirtti

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Abdurrahman Yıldırım, yüksek enflasyon, geniş kitlelerin alım gücünün azalması, gelir dağılımının bozulması gibi ekonomik zorluklar yanında büyük depremdeki gecikmeler ve eksikliklerin daha avantajlı kıldığı muhalefetin vaat bolluğuna rağmen seçimleri kazanamadığını belirtti.

Yıldırım, “Boş tencere iktidarı niye götüremedi?” başlıklı yazısında Demirel’e ait “Boş tencere iktidar götürür” sözünün doğruluğunu 14 Mayıs’ta test edeceğimizi belirtiğini hatırlattı.

“Seçimlerde netleşen tablodan gördük ki, seçmen iyice kutuplaştırılmış ve ‘güvenlik kaygısına’ düşmüş ve çoğunluğun tercihi güvenlikten yana olmuş” diyen Yıldırım, “Kalabalıklaşmasına karşılık muhalefetin oylarının artmamasını, milliyetçi partilerin oylarının yükselişini ve Erdoğan’ın yüzde 50 sınırına dayanmasını buna yoruyoruz. Şüphesiz seçim sonuçlarında tencere sorununu muhalefetin anlatım şekli, anlatımın aktarım mekanizmaları ve kısıtlı medya gücü de önemli rol oynadı. Muhalefetin bu konularda dezavantajlı olduğunu belirtelim. Sonuçta kutuplaştırılmış seçmendeki ‘vatan güvenliği’ kaygısı üstün geldi ve soğanı, eti kısaca boş tencere sorununu yendi” ifadelerini kullandı.

Yıldırım bu aşamada seçimle ilgili büyük belirsizliğin geride kaldığını kaydederek, “Kimin kazandığı büyük oranda belli gibi. Belirsizliklerin daha azalmasında ise iş, 28 Mayıs sonrasında başlayacak 5 yıllık icraat döneminde ekonomide yeni bir sayfa açılmasına kalıyor. Seçim sonrası dönem böyle bir fırsat sunuyor” dedi.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU