Netflix'in yeni Kore dizisi The Glory, Squid Game'in tahtına aday

91 ülkede İngilizce olmayan televizyon içerikleri listesinde ilk 10'a giren dizi, ağır bölümleri nedeniyle iki parça halinde yayımlandı

30 Aralık'ta izleyiciyle buluşan The Glory'nin iki parça halinde yayınlanan ilk sezonu 16 bölümden oluşuyor (Netflix)

İki işkencecinin tuttuğu, bir diğerininse koluna bigudi sapladığı lise öğrencisi Dong-eun çığlık atıyor:

Lütfen biri bana yardım etsin!

Okulun spor salonundaki bu dehşet verici sahne, Netflix için Güney Kore'nin mega hitlerinin sonuncusu haline gelen The Glory'nin ilk ve önemli anlarından biri. Zorbalık, sosyal statü ve intikam üzerine odaklanan gerilim dolu drama, aralık ve martta iki bölüm halinde yayımlandı. 

Squid Game hâlâ zirvede

The Glory şu anda Netflix'in İngilizce olmayan en popüler beşinci televizyon programı. Yöneticiler, dizinin uluslararası alanda bu kadar başarılı olduğunu görünce biraz şaşırdıklarını itiraf ediyor. Dizi 91 ülkede İngilizce olmayan televizyon içerikleri listesinde ilk 10'a girmeyi başardı.

The Glory'nin öncüsü Squid Game de, yayıncının tüm zamanlardaki en popüler dizisi oldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix'in eş CEO'su Ted Sarandos, gelecek 4 yıl içinde Güney Kore içeriklerine 2,5 milyar dolar yatırım yapılacağını duyurmuştu. Bu miktar Netflix'in 2016'dan bu yana Kore yapımlarına yaptığı yatırımın iki katı. Netflix'in Kore Yapımı İçeriklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Don Kang, dizinin küresel çapta ilgi görmesinin heyecan verici olduğunu söyledi. 

İntikam için yaşayan bir kadının hikayesi

Kang, The New York Times'a yaptığı açıklamada, "The Glory, yerel izleyicilerde yankı uyandıran, aynı zamanda dünyanın herhangi bir yerindeki seyircilerin de ilişki kurabileceği, insan psikolojisi ve sosyal meseleleri tasvir eden harika bir örnek" dedi.

The Glory, lisede kendisine zorbalık edenlerden intikam almayı hayatının amacı haline getiren Moon Dong-eun'un etrafında dönüyor. Yara izleri, onun için hem zorbaların elinden çektiği acıların fiziksel hatırlatıcısı hem de yıllar süren intikam arayışının arkasındaki motivasyon kaynağı. Yaşlandıkça ve karmaşık intikam planını geliştirdikçe, kurbandan faile dönüşüyor.

İntikama aç izleyicileri cezbetti

Zorbalık ve intikam temalarını bir araya getiren The Glory, Squid Game'in popülaritesini artıran görkemli setler ve çarpıcı görsel efektler olmadan bile hem Güney Kore hem de ötesinde adalete aç izleyicileri cezbetmeyi başardı.

Netflix yetkilileri, hikaye ve karakterlere odaklanan dizinin dünya çapında bu kadar sevildiğini görmekten memnun olduklarını söyledi ve içeriğin ağırlığı nedeniyle bölümleri iki parti halinde yayınlamaya karar verdiklerini ekledi.

squidgame.JPG
Squid Game'in ikinci sezonunun 2024'te izleyiciyle buluşması bekleniyor (Netflix)


The Glory'nin yarattığı yankı, diziyi Netflix'in İngilizce olmayan içerikler için hazırladığı Küresel Top 10 listesinde 13 hafta boyunca üst sıralara taşıdı. Dizi Squid Game, All of Us Are Dead ve Extraordinary Attorney Woo'yla birlikte Netflix'in tüm zamanların en popüler 10 İngilizce olmayan televizyon programı arasındaki 4 Kore yapımından biri oldu.

Güney Kore dizilerine övgü

Şirket, sadece bu yıl 30'dan fazla Kore yapımı yayımlayarak bu başarıları geliştirmeyi umuyor. 

Netflix Başkan Yardımcısı Kang, Kore yapımlarının küresel başarısının, 30'dan fazla dilde altyazı veya dublaj yapabilen Netflix'in uluslararası erişiminin yanı sıra Seul'ün yaratıcı bir merkez olarak artan gücünü de gösterdiğini söyledi.

Kore, hikâye anlatmada kendine özgü kültür ve sorunlarını sergileme becerisine sahip bir güç merkezi.


Independent Türkçe, New York Times, The Verge

DAHA FAZLA HABER OKU