CHP Genel Başkan Başdanışmanı Özkan: İktidar 81 ilde CHP logolu PKK afişleri asacak

Özkan, "YSK'nın derhal kirli propagandayı engellemesi lazım" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, AK Parti'nin 81 ilde CHP logolu şekilde PKK'nın kadrolarını tanıtan afişler asacağını açıklayarak, "Seçimi kaybediyorlar. YSK'nın derhal bu kirli propagandayı engellemesi lazım. Onları PKK terör örgütü de kurtaramayacak. Yine PKK'nın kanatları altına sığındıklar" dedi.

Özkan, Bolu mitingi ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. 

CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) AK Parti'nin bu afişleri asmasına engel olunması için başvuru yaptığını bildiren Özkan, CHP olarak AK Parti'nin 81 ilde afişleri panolara asma ve halka broşür dağıtma hazırlığını öğrendiklerini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul mitinginde montajlanmış bir videoyla PKK'lı Murat Karayılan'ı sanki CHP videosu içerisinde gösterdiğini anımsatan Özkan, şimdi de AK Parti'nin CHP logosuyla sahte afişler ve broşürler ürettiği belirtti, AK Parti'nin dezenformasyon ile seçim kazanmaya çalıştığını söyledi.

"YSK'nın derhal bu kirli propagandayı engellemesi lazım" diyen Özkan şunları kaydetti:

Terör örgütü ile CHP’yi yanyana getirmek terör örgütü propagandası yapmaktır. CHP’nin ne PKK’yla ne de herhangi bir terör örgütü ile bağı yoktur, hiçbir görüşmesi gizli pazarlığı söz konusu değildir. CHP’yi terörle yanyana getirmek alçaklıktır. Seçimi rayından çıkaracak kirli propaganda yöntemleriyle CHP’nin kazanmasını engellemeye çalışmak nafile bir çabadır. Kaybetme korkusuyla yaptıkları bu çalışmaların hiçbir faydası olmayacak kaybedecekler. Yine onlara sığındılar pkk kanatları altına sığındılar. Onları PKK terör örgütü de kurtaramayacak. PKK ve CHP afişlerine seçim malzemesi haline getirmek suçtur. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU