Buldan: Meydanlarda parmak sallayanlar son 5 günde yaşanacaklardan sorumludur

HDP Eş Genel Başkanı Buldan "Şimdi meydanlarda hakaret edenler, parmak sallayanlar, tehdit edenler, ırkçı söylemlerde bulunanlar son 5 gün içinde yaşanacaklardan sorumludurlar" diye konuştu

Fotoğraf: Independent Türkçe (Arşiv)

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti'nin Kars'taki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılarak açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında iktidar kanadını eleştiren Buldan "Şimdi meydanlarda hakaret edenler, parmak sallayanlar, tehdit edenler, ırkçı söylemlerde bulunanlar son 5 gün içinde yaşanacaklardan sorumludurlar" dedi.

"Bu saatten sonra insanlarımızın ayağına taş değse bunların sorumlusu bu söylemlerdir"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Buldan şöyle devam etti:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin iki gün önce yaptığı açıklamayı nefretle ve şiddetle kınıyorum. 'Kılıçdaroğlu’nun ortaklarına ya müebbet ya da bedenlerine birer kurşun' dedi. Bu çok talihsiz bir açıklama. Arkasından ne oldu? Dün Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na taşlı saldırı gerçekleşti. Yeşil Sol Parti’nin Tarsus’ta aracı taşlandı. Bugün Trabzon’da CHP milletvekillerine saldırı gerçekleşti. İşte bu ırkçı söylemlerin gerçekleşen bu saldırıların arkasında olduğunu, sorumluluğun da bunları söyleyenlere ait olduğunu belirtmek isterim. Bu saatten sonra insanlarımızın ayağına taş değse, kılına zarar gelse bütün bunların sorumlusu bu söylemlerdir, bunları söyleyenlerdir.

"Erdoğan kendisini peygamber zannediyor"

AK Parti Genel Başkanı ve Cuhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz talimatı önce Allah'tan alıyoruz" ifadesine de tepki gösteren Buldan "Kendisini peygamber zannediyor. Dini siyasete alet etmekten ne yüzü kızarıyor ne de utanıyor. Dini istismar edenler 14 Mayıs’ta bu halktan cevabını alacak" dedi.

Buldan şöyle devam etti:

Erdoğan ayrıca diyor ki “Bana bir iktidarlık süre tanıyın, bir iktidarlık daha yol açın”. Bir daha iktidar olmayı istiyor. Yolsuzluk yapmak için, hırsızlık yapmak için, hukuksuzluk yapmak için istiyor. 21 yıldır bu ülkede hırsızlığı, yolsuzluğu, açlığı, yolsuzluğu, sefaleti Türkiye halklarına reva görenler bir kez daha iktidara gelme peşindeler. Gelip Kars halkıyla bir gün konuştular mı, Kars halkının derdini dinlediler mi? Kars esnafının, işçisinin, gençlerin, kadınların ne derdi var? Geçim sıkıntısı var mı? Bütün bunları dinlemediler. Saray’ın pencerelerinden Kars’a bakmak onlara daha kolay geliyor. Peki, Saray’ın penceresinden Kars halkının ne yaşadığı, ne yediği, ne içtiği görülebiliyor mu? Soğan alabiliyor mu, patates alabiliyor mu, esnaf siftah yapabiliyor mu, çiftçi üretim yapabiliyor mu? Bunları görmezler, göremezler. Çünkü o pencereden Türkiye tozpembe görünüyor. Ama o biz o perdeyi 14 Mayıs tarihinde ampulleriyle birlikte söküp atacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU