İsmail Saymaz: Sinan'ın azmettiricileri dışarıda

Saymaz, Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’le konuştu

Fotoğraf: Twitter

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesinin üzerinden 129 gün geçti. Suskunluğunu koruyan Ateş Ailesi Bursa Osmangazi'deki evlerinin kapısını Sözcü Gazetesi'nden İsmail Saymaz’a açtı.

Ablası Selma Ateş, duvarları Sinan'ın fotoğraflarıyla donatılan evlerinde, zaman zaman ağlayarak, cinayetin öncesi ve sonrasını anlattı.

Ablası, cinayetten önce Ateş'e üç saldırı girişimi olduğunu ve kardeşinin tehdit aldığını kaydetti.  Ateş, “Saldırı bekliyorduk ama böyle bir şeyi beklemiyorduk. Kimsenin cesaret edeceğini düşünmedik. Düşünmediğimiz için torbacılara yaptırdılar” diye konuştu.

Ateş, bazı şüphelilere dokunulmadığını ifade ederek, “Dışarıda azmettiricileri dolaşırken, kardeşimin ruhu rahat değil” dedi.

Saymaz’ın “Ülkücü bir aile misiniz? Sinan Ateş de çocukluktan ülkücü müydü?” sorusuna Selam Ateş şu yanıtı verdi:

Babam 80 döneminin ülkücü gazisidir. Ben başkan yardımcısı ilk kadınımdır Bursa'da. Ülkücü camiada doğup büyüdük. Sinan, ortaokul yıllarından beri ülkücüydü. Gazi Üniversitesi'nde başkanlık yapmıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın 12 yıl danışmanlığını yaptı. Büyükataman vekil olduğu zaman ailecek ona çalışmış insanlarız.

Büyükataman’ın “Cenazeye gelmediğini” belirten Ateş, “Gazeteye ‘Taziye vermek istedik, aile kabul etmedi’ dedi. Böyle bir şey yok. Kapımız herkese açıktı. Beklerdik taziyesini. Hepimiz bir ekmeği bölüştük” diye konuştu.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU