Millet İttifakı'ndan İzmir mitingi

Millet İttifakı liderleri İzmir Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitingte açıklamalarda buluuyor

Millet İttifakı, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda büyük miting için bir araya geliyor.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik ediyor.

Soyer: 14 Mayıs tıpki 100 yıl önce olduğu gibi zalimlerin değil mazlumların zaferi olarak tarihe geçecek

Mitingte ilk sözü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer aldı.

Konuşmasında "Bu seçimle beraber 100 yıllık cumhuriyetimiz demokrasiyle taçlanacak" ifadesini kullanan Soyer şöyle devam etti:

14 Mayıs tıpki 100 yıl önce olduğu gibi zalimlerin değil mazlumların zaferi olarak tarihe geçecek.

Gözler yalan söylemiyorsa, sözler yalan söylemiyorsa bu seçimi kazanacağız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karamollaoğlu: 14 Mayıs'ta Türkiye'de bir zihniyet değişikliğine, bir yönetim anlayışı değişikliğine ihtiyacımız var

Soyer'in ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu halka seslendi.

Karamollaoğlu özetle şunları kaydetti:

Biz ülkemizi bir baştan bir başa yüksek teknolojiyle, bizi zenginleştiren, gerektiğinde bize ihracat imkânı veren tesisler kurmak mecburiyetindeyiz.

Şimdi TOGG arabasıydı, elbette insansız hava araçlarıydı. Yok tankımızdı. Bunların hepsini sergiliyorlar. Ama sizin ihtiyaçlarınıza nasıl çare bulacaklarını söyleyemiyorlar. Bilmiyorlar çünkü bu problemin nasıl çözüleceğini.

14 Mayıs'ta Türkiye'de bir zihniyet değişikliğine, bir yönetim anlayışı değişikliğine ihtiyacımız var.

İktidara bugünkü Millet İttifakı gelecek. Sayın Kemal Bey 13. cumhurbaşkanımız olacak. Kurulacak hükümet bu milletin bütün ihtiyaçlarını demokratik bir ortamda, insan hakların yaraşır şekilde karşılayacak.

Yavaş'tan Bekir Bozdağ'a tepki

Karamollaoğlu'nun ardından sahneye Mansur Yavaş çıktı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "şampanya içeekler" ifadesine tepki gösteren Yavaş " Şampanyayla kutlayanlar diyince aklıma ne geliyor? Uçakta bir tane bakan şampanyayı çekmiş çekmiş sızmış. İktidarın bakanı. Ona tek kelime söz ettiğini duydunuz mu? Her cuma günü ayet bulup bulup sallıyoruz diyene tek kelime ettiğini duydunuz mu? Ayrıca, büyükelçi yaptılar" diye konuştu.

Yavaş şöyle devam etti:

Artık bu ülkede siyaseti normalleştirmenin zamanı geldi. 6 lider farklı fikirlerde olmasına rağmen uzlaştılar. Türkçemizin en güzel kelimelerinden biri. İnşallah bu yolda devam edecekler.

Benim bildiğim iyi bir Müslüman'ın ağzından bal damlar, kimseye iftira etmez. 
 

İmamoğlu'ndan Soylu'ya "darbe" tepkisi: Hadi oradan

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuşmasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "14 Mayıs siyasi darbe girişimidir" sözlerine tepki gösterdi.

İmamoğlu "Darbeymiş, marbeymiş. Seçimi onlar kazanırsa milli irade, Millet İttifakı kazanırsa darbeymiş. Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu özetle şöyle konuştu:

Kazanıyoruz, İzmirliler, 86 milyon insanımız kazanıyoruz. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz.

86 milyonun iktidarı geliyor, bir avuç insan kaybediyor, ben bilirim diyen akıl kaybediyor, ben her şeyin hakimiyiz diyen akıl tıpış tıpış evine gidiyor, evine gidiyor.

Babacan: Bu seçimi, emekliler, işçiler, memurlar, esnaf, çiftçiler kazanacak

DEVA Partisi Ali Babacan da mitingte bir konuşma yaptı.

Babacan şunları kaydetti:

Gençler bu iktidar ne diyor. İş var ama gençler iş beğenmiyor diyor. Arkadaşlarım beğenmediğiniz ne varsa haklısınız.

Hedefimiz her alanda ama her alanda Avrupa standartlarını yakalamış bir Türkiye. Çünkü Türkiye her alanda en iyisini hak ediyor. Demokrasi, temel hak ve özgürlükte, ekonomide, sağlıkta, sanatta Türkiye en iyisini hak ediyor. Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız en yüksek yaşam standartlarını hak ediyor.

Bu seçimi, emekliler, işçiler, memurlar, esnaf, çiftçiler kazanacak. Bu seçimi otoriter iktidarın görmezden geldiği milyonlar kazanacak.

Uysal'dan Soylu'ya: Takke düştü kel gördündü

Babacan'ın ardından kürsüye Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal çıktı.

Uysal da konuşmasında iktidara ve Bakan Soylu'ya yüklendi.

Uysal şöyle konuştu:

 Bugün milletin iradesini boğmaya çalışıyorlar. Bir içişleri bakanı var. Çıkmış diyor ki 14 Mayıs 2013 seçimleri bir darbe girişimiymiş. Anadolu'da güzel bir söz var. Dün Isparta'da paylaştım. Takke düştü, kelle göründü. İşte bu beylerin zihinlerinin nasıl çalıştığını bunlar ortaya dokuyor. Demokrasi zaten bu iktidar mensupları için muhalefette seslenilecek bir inanç. Onlar ruhen de lafzen de hiçbir zaman inanmadılar. 21 yıllık icraatları ortada.

Davutoğlu: Baskılar devam edecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise İzmir Mitingi'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Cumhur İttifakı denen bu yamalı bohça yoluna devam ederse ki edemeyecek, bugünkü baskılar devam edecek. Ama biz gelirsek, 13 cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları olarak biz özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Gençler bir tweet dolayısıyla cezalandırılmayacak. Herkes istediği gibi konuşacak, istediği gibi yazacak, istediği gibi giyinecek.

Adalet. Devletin dini adalettir diyen bir inançtan geliyoruz. Adaletin olmadığı hiçbir yerde huzur olmaz. Güven olmaz. Geleceğe herhangi bir şekilde umut olmaz. Bugün talimatla yürüyen yargı mekanizmasını tam ve bağımsız bir yargı sistemine dönüştüreceğiz.

İnsan onuruna yakışır bir hayat ve ekonomik düzen. Bu düzen fakiri daha fakir zengini daha zengin yaptı. İşçimiz enflasyon altında ezildi. Kur korumalı mevduat adında faizcilere peşkeş çekilen 200 milyar Türk lirasını, arka kapıdan satılan 218 milyar Türk lirasının hesabını sorarak, tek tek milletimize dağıtacağız."

"Cumhuriyet'in kurucularına iki ayyaş dediler"

Mitingde Kılıçdaroğlu'ndan önce konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener ise "Çakabey'in İzmir'ine tarih bilgisi olmayanlar gavur İzmir dedi"diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazanırsak işgalci olacakmışız ya İzmir işgali sonlandıran İzmir. İzmir'e gavur diyenler cumhuriyet kurucularına da 2 ayyaş dediler. 2 ayyaş sözüne karşı önce kadınlar sonra gençler ayağa kalktı. 14 Mayıs akşamı 13. Cumhurbaşkanı sayın Kılıçdaroğlu seçilecek, Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını nezaketle emekli edeceğiz. İlk kurşunu atan Hasan Tahsin'in evlatları olarak; 'Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Hürriyet' diyoruz. Duy Recep Bey, emekliye sevk edildin."

Kılıçdaroğlu: İkinci Kemal ile ikinci yüzyıl başlıyor


Millet İttifakı'nın İzmir mitinginde son konuşmayı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu, "ikinci Kemal" döneminin başlayacağını belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

"Dünyanın her tarafından en yetkin insanlarla birlikte çalışıyoruz. Bir Kemal kurdu, 1. yüzyıl başladı. Bir Kemal geldi, 2. yüzyıl başlıyor. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Sizden tek isteğim sandığa gidin, sizden tek isteğim geçen seçimlerde AKP'ye, MHP'ye oy vermiş bir yakınınızı ikna edin ve beraber sandığa gidin. Türkiye'nin bu çıkmazdan çıkması gerektiğini anlatın ve Millet İttifakı'na oy isteyin.

Bu ülkeye baharları getireceğim, bu ülkeye huzuru getireceğiz, bu ülkeye kardeşlik getireceğim, çiftçiyi toprakla buluşturacağım göreceksiniz. Kırsalda hiçbir kadının, gencin aç kalmasını düşünen düşünceyi tersyüz yapacağız.

Her kadının sosyal güvencesi olacak. Her kadın evladını okula huzur içinde gönderecek.

5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek ve tamamı yatırıma ayrılacak.

O dışarıya götürdükleri 418 milyar dolar var. O parayı son kuruşuna kadar alıp Türkiye'ye getireceğim. Endişe etmeyin.

Uluslararası hiçbir mahkeme bir devletin soyulmasına evet dememiştir. Amerika'da çiftlikler alacaklar, gökdelenler yapacaklar. Bay Kemal bunları yiyecek? Yemem efendim yemem. Son kuruşuna kadar alıp getireceğim.

2015'ten bu yana emeklilere Ramazan ve Burban bayramında birer maaş ikramiye veriyorlar. Biner lira verdiler. Şimdi seçime giriyoruz diye artırdılar. Önümüzde Kurban Bayramı var, bankaya gittiğinde 15 bin lira paranız olduğunu göreceksiniz.

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem, tüyü bitmemiş yetimin hakkını da asla yedirmem.

Köylerdeki bütün okulları açacağız ve 100 bin öğretmen atamasını yapacağız. Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğrenci ile öğretmeni buluşturacağız. Kırsalda veteriner olacak, ziraat teknisyeni olacak, hayvanların aşıları olacak. Öğretmenler gibi onlar da devletten maaş alacaklar.

Dışarıdan arpa, yulaf, buğday, et, canlı hayvan alıyoruz. Ne oluyor ya? Bunların tamamını biz Türkiye'de yapamaz mıyız. Yapabiliriz. Ama bir siyasi tercih var. Onları yoksulluğa mahkûm etmek. Bu siyasi tercihi değiştireceğiz. Onlar beşli çeteye çalışacak, Bay Kemal vatandaşa çalışacak.

Benim saraylarda gözüm yok, Mustafa Kemal'in Çankaya'sına gideceğiz, orada kalka hizmet edeceğiz.

5 yerden, 6 yerden aylık alanları kapının önüne koyacağım.

İklim değişikliği ile beraber Akdeniz Havzası giderek ısınıyor, orman yangınları giderek artıyor. 16 uçağı var beyefendinin. 16 uçağın 16'sını da satacağım, orman yangınları için uçak alacağım."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU