Kurtulmuş: Yalandan, iftiradan ve insanların şahsiyetlerini ezmekten kazanılacak 3 tane oy gelmesin!

Gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, mücadelenin de bir ahlakı olduğunu belirtti. Kurtulmuş, "Gönlüne giymeyi başardığımız milletin gönlünden düşmemeyi başaracağız" dedi

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, siyasi gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu / Fotoğraf: AK Parti basın

64 milyonun sandık başına gitmesine sayılı günler kaldı. 

Siyasiler seçim çalışmalarını hızlandırarak sürdürüyor. 

Her bir aday günde birkaç etkinliğe katılarak mesajlarını veriyor. 

Sadece sahada verilen mesajlarla yetinilmiyor. Doğal olarak her mecra bir şekilde değerlendiriliyor. 

Toplantılar, kahvaltıda buluşma, verilen özel röportajlar ve daha niceleri. 

Bugün AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da bir etkinliğe imza attı.

Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birlikte gazetecilerle bir araya geldi. 

Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasında gerçekleşen toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı. 

İl Başkanı Kabaktepe'nin "hoş geldiniz" girizgahından sonra Prof. Dr. Kurtulmuş siyasete ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

0f3f1a61-6c42-43e8-93a1-3bfee2d0d693.jpg
Kurtulmuş ve Kabaktepe, il başkanlığında gazetecilerle bir araya geldi / Fotoğraf: AK Parti basın



"Seçimlere en iyi hazırlanan partiyiz" 

Öncelikle sandıkların milletin önüne konulmasına çok kısa bir süre kaldığını hatırlatan Kurtulmuş, seçime çok iyi hazırlandıklarını söyledi. 

AK Parti tarafından hazırlanan kitapçıkları gösteren Kurtulmuş, 500 sayfadan oluşan seçim beyannamesinden bazı bölümlere değindi.

Yerine getirilen pek çok vaadin olduğunu ifade eden Kurtulmuş, hayata geçirilmeyen sözlerin ise seçimden sonra yerine getirileceğini ifade etti. 

Sarı yapraklarda yapılacak hizmetlerin anlatıldığının altını çizen Kurtulmuş, diğer partilerle olan farkları anlattı. "Biz sadece ‘yapacağız', ‘edeceğiz' diye birtakım vaatlerde bulunmuyoruz" dedi. 

"En hazır siyasi parti olarak çıkmayı başardık" diyen Prof. Dr.  Numan Kurtulmuş, "Bu çalışmalara başlarken 5 ana başlık altında çalışmalarımızı yürüttük. Sağlam toplumsal yapı, güçlü ekonomi, adalet, demokrasi, insan hak ve hürriyetleri Türkiye ekseni isimli dış politikayla ilgili yer ve güvenli bir gelecek" diye konuştu. 

"Sandıklarla beraber Türkiye'ye yüzyılın kapıları da açılacak"

14 Mayıs akşamı sandıklar açıldığında sadece kapakların değil Türkiye yüzyılının kapılarının da millet tarafından sonuna kadar açılacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Türkiye yeni bir vizyonla, yeni bir hedefle önümüzdeki yüzyılın bütün dünyada sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'yi oluşturması süreci hızla süratle başlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Ekonomide yaşanan sıkıntılar, depremin yol açtığı tahribat, ülkeleri tehdit eden kuraklık, siyasi rekabet, ittifakların durumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece yaşadığı sağlık sorunu, fahiş kira artışları hatta kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılara kadar birçok konuya değindi Numan Kurtulmuş. 

 

11dfa4f3-dedd-4de2-9d0e-e116e659f155.jpg
İki saatı aşan toplantıda Kurtulmuş'a birçok soru yöneltildi / Fotoğraf: AK Parti basın

 

"Şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz"

Deprem felaketinin vurduğu 11 kentin yeniden ihya ve inşa çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğini söyleyen Kurtulmuş, "Hatay'ı, Maraş'ı, Adıyaman'ı ve diğer kentlerimizi yeniden inşa edeceğiz. Şehirlerimizin yeniden inşası ve imarını gerçekleştireceğiz. Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerimizin de deprem bu risklere karşı hazır hale getirilmesi için gayret ortaya koyuyoruz. 

Muhalefet temsilcilerinin İHA, SİHA, TGC Anadolu gemisi üzerinden savunma sanayisindeki gelişmeleri küçümsediğini bunun ise halk nazarında geri teptiğini belirten Kurtulmuş, bu konuda başta Millet İttifakı'nın bileşenleri olmak üzere muhalif siyasi parti temsilcilerini eleştirdi. 

"Savunma sanayii araçları iftihar ve gurur meselesidir"

TGC başta olmak üzere diğer savunma sanayii ürünlerinin Türk milleti için iftihar meselesi ve gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

Ama maalesef birileri de milletin bu gururuna ortak olmak yerine ortaya konulan her ileri adımı ‘ahrip ederim', eski tabiriyle söylüyorum istiskal ederimin derdinde. Yani bunları değersizleştirme, küçük görme gibi basit bir siyasetin içerisine giriyor. Her ne kadar seçim yaklaştıkça ya biz iktidara geldiğimizde İHA'ları da SİHA'lara da dokunacağız diyenler, Türkiye'nin milli savunma sanayindeki atılımlarını durduracağız' diyorlar. Çünkü bunlar bu anlamda bazılarına bazı terör gruplarına zarar verir. Şimdi baktılar ki milletin böyle büyük bir teveccühü var. Dil değiştirmeye başladılar. Biz de ‘iktidara geldiğimizde ve İHA'ların, SİHA'ların savunma sanayini biz de destekleyeceğiz' dediler. Bu hayra alamettir." 

 

7026816c-45e6-4c0b-94c2-5a264856fd49.jpg
AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş (sağda) AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kapaktepe (solda) / Fotoğraf: AK Parti basın

 


"Kızılelma ile fotoğraf çekin, milletten özür dileyin" 

Birilerinin Kızılelma ile "teneke" diyerek dalga geçtiğini söyleyen Kurtulmuş, Yeşilköy Havalimanı'nda gerçekleşecek Teknofest'i hatırlatarak, "Kızılelma'nın yanına gidin bir fotoğraf çekin. Altına da şu notu düşün: Halkımızdan özür diliyoruz. Teneke olduğunu zannediyorduk ama bu dünyanın ilk insansız hava savaş uçağıymış" diyerek muhaliflere özür dileyin çağrısında bulundu. 

Her seçim yaklaştığında birilerinin "Eyvah bu son şansımız. Tayyip Erdoğan yıktı, yıktı" diyerek siyasi propaganda yaptığına dile getiren Kurtulmuş, bir tehlikeye dikkat çektiğini ifade etti. 

"En zehirlisi kimlik siyasetidir"

Bu tehlikenin "kimlik siyaseti" olduğunu aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti: 

Bunların başında da maalesef üzülerek söylüyorum. Bunu söylerken asla muhalefettekilere arkadaşlar laf olsun diye söylemiyorum. Akıllarını bağışlarını alsınlar diye söylüyorum. Bazı terör örgütlerinin üst düzey yöneticilerinin nasıl topa girdiğini bütün milletimiz görüyor. İsimlerini vermeyeyim. Onların dışarıdaki elemanlarının bilinen yüzlerinden biri ‘bu bizim artık son çıkışımızdır. Orada Erdoğan'ı yetiştireceksin' diyor. Ne yazık ki 7 yamalı koalisyon bunu reddetmiyor. Türkiye kimlik siyasetinden çok çekti. Türkiye'nin 12 Eylül öncesinde kimlik siyasetleri üzerinden sağ-sol diye bölündü. Türkiye'de mezhep çatışmaları üzerinden şehirler birbirine düşman hale getirildi. Hala hatta aynı şehrin içerisinde halkın arasına kitleleri nasıl sokulduğunu dün gibi hatırlıyoruz. Bu kimlik siyaseti eski bir siyasettir. Soğuk Savaş'a ait bir siyaset terminolojisidir. Onun için bunu bir milli sorumluluk olarak bu memlekette ve bu bölgede var olan fay hatlarını tetikleyecek sözleri, siyasetleri uygulamaktan herkesin vazgeçmesi, siyasilerin imtina etmesi ve bu alanda çok dikkatli davranması gerekir. Diğer tarafta mezhebi farklılıklar üzerinden ayrıştıranlar maalesef bugün de aynı senaryoyu bölgede izliyorlar. Dolayısıyla bizim burada son derece dikkatli olmamız lazım. Biz mezhebi kimliklerimizin üzerinden siyaset yapamayız. Kendi dinin kimliklerimiz üzerinden siyaset yapamayız. Kendi ırk farklılıklarımız üzerinden siyaset yapamayız" 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Kılıçdaroğlu'na yanıt: Sünni'yiz, Alevi'yiz, Türk'üz, Kürt'üz ve hep beraber varız

"Yani ne biriniz ben Sünni'yim diyerek bunu bir siyaset malzemesi yapabiliriz ne bir başka birimiz ben Alevi'yim diyerek buna bir siyaset malzemesi haline getirebilir" diyen Kurtulmuş, "Biz bu memlekette 85 milyonuz. Sünni'yiz, Alevi'yiz, Türk'üz, Kürt'üz, hep beraber varız. Müslümanlarıyla gayrimüslimleriyle birlikte varız. Kimliğimiz, bütün bu kimliklerin üstüne çıkan bir ulusal kimliktir. Bunları ayrıştırıcı ve kısımlara ayrılacak sözlerden kaçınmak özellikle içinde bulunduğumuz çağın gerekleri dolayısıyla zorunluluktur. Dolayısıyla birilerinin çıkıp kendi mesleklerini ya da kendi ırklarını ortaya koyarak bunun üzerinden kimlik siyaseti yapmasını Türkiye'ye yapılacak en büyük yanlışlardan birisi olduğunu ifade etmek isterim. Bizim bayrağımız birdir, vatanımız birdir, ülkemiz birdir, kimliklerimiz, ana çiftliğimiz birdir" değerlendirmesinde bulundu. 

 

f68c49fa-48ac-4eae-9b62-1a96b41817d4.jpg
Kurtulmuş, girdikleri gönüllerden düşmemeyi hedeflediklerini ve bunu başaracaklarını söyledi / Fotoğraf: AK Parti basın

 

"Recep Tayyip Erdoğan yine seçilecek"

Kurtulmuş, bazı anket firmalarının manipülasyon yapmaya çalıştıklarını, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın sürekli yükselişte olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise yeniden seçileceğine söyledi. 

Değerlendirmenin ardından soru cevap bölümüne geçildi. 

Farklı medya kuruluşlarından pek çok gazeteci gündeme ilişkin sorular yöneltti. 

Kurtulmuş hepsine ayrı ayrı cevap verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece geçirmiş olduğu rahatsızlığın ısrarlı sorulması üzerine Kurtulmuş, cumhurbaşkanının programlarının iptal edilmesini ilişkin mesajını okudu. 

Doktorların tavsiyesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir gün istirahat edeceğini vurgulayan Kurtulmuş, yarından itibaren diğer programlarına devam edeceği bilgisini paylaştı. 

"Millet İttifakı pazarlık, Cumhur İttifakı ilkeler üzerine kuruldu"

Millet İttifakı'nın başından beri pazarlıklar üzerine kurulduğunu dile getiren Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın temel ilkeler üzerine kurulduğunu ve seçime gidilirken de listelerin hazırlanması konusunda hiçbir pazarlığın yapılmadığını söyledi. 

Numan Kurtulmuş, ekonomide yaşanan sıkıntılara ilişkin soruları da ayrı bir parantez açarak uzun uzun yanıt vermeyi tercih etti. 

Kendisi de bir iktisatçı olan Kurtulmuş, ekonomide yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını dile getirdi. 

AK Parti'nin epey süredir bir ekonomik yönelim ve istikamet içerisinde olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Üretim vasıtasıyla istihdamını arttırıp Türkiye'nin büyümesini sağlamak, ihracatını geliştiren ve bu sayıda da Türkiye'nin ihtiyacı olan dövizi dışarıdan yaptığı ihracatla sağlayıp cari açığını düşüren bir ekonomik politikayı tercih etmiştir. Bir istikameti tercih etmiştir. Bu istikamette de büyük önemli sonuçlar alınmıştır. Tabii ki ekonominin sıkıntıları var. Tabii ki birtakım problemli alanların olduğunu biz de biliyoruz. Başta enflasyonla hayat çağında olmaksızın ama sonuçta büyük bir pandemi yaşandı" dedi. 

"İki şeyden vazgeçmeyeceğiz" 

Pandemi ve hemen arkasında yaşanan Rusya-Ukrayna Savaşı buna bağlı olarak da tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar ve Türkiye'yi vuran büyük depremin yol açtığı tahribata dikkati çeken Kurtulmuş, "Şu anda 31 milyon 500 bin istihdam sağlanmış durumda. Türkiye'nin pandemi öncesi durumu 29 milyondu. Onun üstüne çıkmış bir seviyedeyiz. Türkiye 253 milyar dolarlık bir ihracat yakalanmıştır. Türkiye ekonomisinin de Türkiye'nin genel olarak da bir şahlanış törenine gireceğine inanıyorum. Bazen darlık dönemlerimiz var. Türkiye'nin darlık dönemlerinde yaşamıştık. Biz ne yaparsak yapalım iki şeyden vazgeçmeyeceğiz. Birisi Türkiye büyüyecek, gelişecek, kalkınacak ama demokrasi içerisinde kalkınacak. Altını çizerek ifade ediyorum. Demokrasinin olmadığı bir kalkınmanın, milletlere bir faydası olmadığını, örnek olarak söyleyeyim. Hitler zamanındaki Almanya görmüş olduğunu, test etmiş oldu" diye konuştu. 
 

67305aee-f643-48db-93da-4bbe7c59dc48.jpg
Birçok kurumda pek çok gazeteci, davete icabet etti / Fotoğraf: AK Parti basın

 

"15 Mayıs'ta dolar 30 lira olmayacak"

"Türkiye'de maalesef neredeyse saatlerini şerre göre ayarlamış olan birtakım çevreler var" diyen Kurtulmuş şöyle devam etti: 

Aman dolar bugün çıksa ne güzel olur. Hükümete bir zarar verir' diye düşünenler var. Dolar çıktığında vatandaşa zarar görür. ‘Efendim yarın bugün enflasyon şöyle olsa'… Eskiden başka şeyler de vardı. Bir kere bu zihniyet, bu tavır içerisinde olanları gerçekten, anlamak mümkün değil. Bunları kınıyorum. Doların çok yükselmesinin gerçek dışı olduğunun böyle olması dilenenlerin oluşturduğu bir algıdan ibaret olduğunu açıkça ifade ediyorum. Yani 15 Mayıs'ta dolar 30 lira olmayacak. Ha geçmişte bunu yaptılar ve çok da denediler. Birtakım finansal piyasalar üzerinde operasyonlarla dövizi ve şunu dalgalandırmak isteyenler oldu. Her birisinde hükümet vaktinde ve zamanında etkili birtakım tedbirleri ortaya koyarak sonuç aldı."

Kiraların aşırı derecede zamlanmasına da değinen Kurtulmuş, 25-30 bin liraya çıkartılmasına anlam verilmediğini ifade etti. 

"Yalan ve iftiradan gelecek 3 oy da gelmesin"

Seçim faaliyeti süresince ortaya konulan rekabete de değinen Kurtulmuş, "Herkes kendisince mücadele eder" dedi.

Yalan ve iftira üzerine hele hele insan haysiyet ve şahsiyetini ayaklar altına alan gerçekleri ortadan kaldırmak üzerine kurulu bir algı operasyonunun asla parçası olmayacaklarının altını çizen Kurtulmuş şunları kaydetti: 

Yalandan ve iftiradan insanların şahsiyetlerini ezmekten kazanılacak üç tane oy gelmesin. Mücadelenin de bir ahlakı vardır. Biz mücadelede de bu ahlakı sonuna kadar sahip çıkarak devam ediyoruz."

Geçmişte Refah Partisi'nin yüz yüze gerçekleştirdiği görüşmelerin nasıl başarılı sonuçlar verdiğini anımsatan Numan Kurtulmuş, vatandaşa dokunmaya devam edeceklerini belirtti. 

 

8c0e3995-d429-4c31-979f-b3ec05852e02.jpg
Kurtulmuş ve Kabaktepe, konutlarını tek tek teşekkür ederek uğurladı / Fotoğraf: AK Parti basın

 

"Gönlüne girdiğimiz insanların gözünden düşmeyeceğiz"

"İnsanların gönlüne girdik" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, şunları söyledi: 

Tayyip Erdoğan'ın girdiği 13 seçimi kazanmasının arkasında 50 tane sebep sayabilirsiniz. Ama bir numaralı sebep milletin gönlüne girmeyi başarmaktır. Şimdi bu seçimde de başından beri söylediğimiz gönlüne giymeyi başardığımız milletin gönlünden düşmemeyi başaracağız. Bunun yolu birebir temastan geçiyor. Kendi ahlakımızla, kendi yöntemimizle, kendi gerçeklerimizle, milletin gerçekleriyle hareket edeceğiz. Oradaki gelişmeleri ihmal etmeden, imal etmek anlamında söylüyorum. Gerektiğinde cevaplarını vererek ama sonuçta gerçekleri halkımızla paylaşarak gönlüne girdiğimiz insanların gözünden düşmemeyi başararak inşallah seçimde çok iyi bir sonuç alacağız." 

Mehmet Şimşek sorusu

Seçimden sonra Mehmet Şimşek'in ekonominin başına gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya da yanıt veren Kurtulmuş, "Türk ekonomisi şahıslara bağlı değil" diyerek atılan adımları uzun uzun anlattı. 

Soru ve cevapların ardından Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birlikte teşekkür ettikleri gazeteci konuklarını kapıda tek tek tokalaşarak uğurladı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU