Twitter'da mavi tik karmaşası sürerken, Elon Musk ölü ünlülere onay işareti verdi

Bunun Musk'ın bir başka "trolleme" numarası olup olmadığı belli değil

(AFP)

Twitter, hayatını kaybeden pek çok ünlünün hesabına ölümünden sonra mavi tik ekledi.

Paul Walker, Kobe Bryant, Chadwick Boseman, Anthony Bourdain ve Norm Macdonald pazar akşamı itibarıyla Twitter Blue aboneliğiyle hesabı "doğrulanmış" görünen, hayatını kaybetmiş ünlülerden bazıları. Bu, şirketin CEO'sunun Twitter Blue'yu boykot eden ünlülerin doğrulanmış hesap statüsü alması için bizzat ödeme yaparak onlarla alay etme girişiminin ardından, Elon Musk'ın tartışmalarla dolu Twitter hikayesinin son bölümü oldu.

Eski sistemde doğrulanan hesaplardaki onay işaretlerinin 20 Nisan'da siteden kaldırılmasının ardından, platformda mavi tik almanın ana yolu artık ayda 8 dolar ödenen bir abonelikten geçiyor. Hayatını kaybeden ünlülerin hesapları, ücreti ödemeyi reddeden diğer Twitter kullanıcılarıyla birlikte mavi tiki kaybederken, doğrulanmış hesap işareti hafta sonu aniden profillerinde yeniden belirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğrulama onayını geri alan bazı ölü ünlülerin hesapları yıllardır aktif değildi. Öte yandan Twitter'ın bazı ya da tüm ünlülerin (hem ölü hem de hayatta olan) mavi tik işaretlerini geri getirmeyi planlayıp planlamadığı ya da bunun Musk'ın bir başka "trolleme" numarası olup olmadığı belli değil.

The Independent, yorum için Twitter'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Geçen hafta Musk, aralarında William Shatner, Stephen King ve LeBron James'in de bulunduğu, Twitter Blue'ya abone olmayı reddeden birkaç ünlünün aboneliğini ödediğini itiraf etmişti.
 

Kobe Bryant
(Twitter/Ekran Görüntüsü)


T(w)itter Daily News'un "Bazı ünlülere 'Elon Musk adına' hediye olarak ücretsiz Twitter Blue aboneliği teklif edildiği" iddiasına yanıt veren Twitter CEO'su, "Birkaçının parasını bizzat ben ödüyorum" diye tweet atmıştı.

Daha sonra Musk, "Ben mi trolüm?" diye gülme emojisiyle birlikte bir tweet paylaşmıştı.
 

Chadwick Boseman
(Twitter/Ekran Görüntüsü)


Twitter Blue'yu eleştirenler, kullanıcılar artık bir ünlünün hesabının meşru olup olmadığını anlayamayacağı için bu hamlenin yanlış bilginin yayılmasını çok daha kolay hale getireceğini savunuyor.

Doğrulanmış hesap statüsünün kaldırılması, Musk'ın sızdırılan bir notta sosyal medya platformunun değerinin düştüğünü ve halihazırda, ödediği 44 milyar doların yarısından daha az değere sahip olduğunu yazmasından birkaç hafta sonra geldi. Musk şirket çalışanlarının çoğunu da işten çıkardı.

Milyarder, Twitter'daki 7 bin 500 olan çalışan sayısının artık 2 bine düştüğünü aralıkta söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU