Kılıçdaroğlu: Samsat depreminin üzerinden 6-7 yıl geçti, insanlar hala konteynerda yaşıyor

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde yurttaşlarla buluştu

Fotoğraf: ANKA

Kılıçdaroğlu, "2017, 2018’de Samsat’ta deprem oldu. Aradan, sayın muhtarımızın da ifade ettiği gibi yaklaşık 6-7 yıl geçti. Ama hâlâ insanlar konteynerde yaşıyorlar. Ben bunu ilk dile getirdiğimde iktidar kanadından şikayetler geldi. Bunun gerçek olmadığı ifade edildi. Evlerin yapıldığı söylendi. Ama şimdi hepiniz tanığısınız. Muhtarımız burada, köylüler burada; kimin nerede oturduğu görünüyor. Konteynerler var, çadırlar var. Ben konuştuktan sonra atılan temeller var. Buraya geldim, inşallah sesimizi duyarlar, evleri çok süratle yaparlar. Bu da bizim en büyük arzumuz. Ama sayın muhtarım, senin şahsında bütün evleri yıkılan vatandaşlara sözümdür; Allah nasip eder, iktidara geldiğimizde göreceksiniz, bu evler kısa sürede bitecek" dedi.

Eski muhtar: Kılıçdaroğlu gündeme getirince temel atıldı


2017 ve 2018 yıllarında yaşanan Samsat depreminin ardından henüz evlerin temellerinin atılmadığını söyleyen eski muhtar Abdullah Erkan, Kılıçdaroğlu'nun bu konuyu gündeme getirmesinin ardından yalnızca temel atıldığını söyledi. 

Abdullah Erkan, Samsat’ta 2017 ve 2018 yıllarında meydana gelen depremleri anımsatarak, “Aradan 7 yıl geçmesine rağmen birçok köyümüzde, şu anda gördüğünüz gibi konteynerlerde yaşayan vatandaşlarımız var. Şu tarafta, gösterdiğim yeni atılmış temeller var. Biz, 7 yıl boyunca bu konteynerlerde yaşadık. Basit gelebilir ama 7 yıl, dile kolay. Şu anda bazı köylerimizde köy evleri teslim edilmiş. Ancak fiyat konusunda herhangi bir bilgimiz yok. Biz neyi bekliyoruz, maliyeti nedir, ne olacak, o konuda da bir bilgimiz yok” diyerek sorunları anlattı.

Kılıçdaroğlu: Depreme dayanıklı evler yapacağız

Kılıçdaroğlu daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, sadece burada değil, Hatay’da da Kahramanmaraş’ta da Adıyaman’da da evleri, depremde evleri yıkılan bütün vatandaşlarımızın evlerini yeniden inşa edeceğiz, depreme dayanıklı evler yapacağız, onlara anahtarlarını teslim edeceğiz ve bir kuruş para da almayacağız. Çünkü burada sosyal devlet görevini yapmış olacak. Binalar depreme dayanaklı değilse sorumlusu idaredir, vatandaş değil. Vatandaş nereden bilecek çimento, demir doğru mudur, yanlış mıdır, vatandaş nereden bilecek. Bunları bilmesi gereken, kamu görevlileridir. Onlar da görevlerini yapmadılarsa sorumluluk idareye aittir. Bu çerçevede bakıyoruz."

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU