Fatih Altaylı: Kınık, Beştepe'den güçlü mü!

Altaylı, köşesinde “Beştepe’den gelecek bir ‘İstifa et Kerem’ cümlesinden sonra Kerem Kınık’ta o koltukta kalacak yürek yoktur” ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremde çadır sattığı ortaya çıkan, son günlerde de kan stoklarında sorun yaşanan Kızılay’ın başkanı Kerem Kınık için, “Beştepe’den güçlü mü” sorusuna yanıt aradı.

“İktidarın en güçlü temsilcilerinin tümünden aynı cümleyi duyuyoruz, ‘Kızılay’ın çadır satmasına üzüldük. Yapılan yanlıştı” aktarımı yapan Altaylı,  “Bunu önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Bey’in ağzından duyduk. İyi de, toplumun bunca tepkisine, meselenin neredeyse 150 yıllık Kızılay’ı bitirme noktasına gelmesine rağmen Kerem Kınık denilen kişi nasıl oluyor da orada oturmaya devam edebiliyor? Kızılay’ı aile çiftliği gibi kullanmayı sürdürebilir? Cumhurbaşkanlığı Sarayından peş peşe gelen bu açıklamalara rağmen Kınık’ı orada tutan güç nedir!” dedi.

“Arkasında Beştepe’den daha güçlü hangi irade, hangi otorite, hangi kuvvet vardır da, o koltuğu işgal etmeye ve makamı iğfale devam etmektedir” ifadelerini kullanan Altaylı şöyle devam etti:

Muhtemelen sergilenen bir tiyatrodur. Tavşana kaç, tazıya tut oyunudur. Kimse bana “Kızılay özerktir, dernektir, zarttır, zurttur” demesin.
Beştepe’den gelecek bir “İstifa et Kerem” cümlesinden sonra Kerem Kınık’ta o koltukta kalacak yürek yoktur.
Yok eğer “var” ise…
Çimento yetmez.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU