Kılıçdaroğlu: Direksiyon sallayan şoförlerin ne hakkı var, plaka değerlendiğinde onların da hakkını alması lazım

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaşım Esnaf Odaları ve Birlikleri İftar Buluşması'nda ulaşım esnafına uygulanan KDV'ye dikkat çekti

Fotoğraf: Twitter

"Hiç endişe etmeyin. Adaleti bu ülkeye getireceğim" diyen Kılıçdaroğlu, "Bana oy vermeseniz bile size hakkınızı teslim edeceğim" diye konuştu.


Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:


"Kendini bilmek adaletli olmak demektir. Kendini bilmek eğer bir vatandaş evinde aç kalıyorsa 85 milyonun aç kaldığını bilmek deemktir. Kendini bilmek aynı zamanda direk sallayan şoför dostların sorunlarına kilitlenmek ve onları çözmek demektir.

Yani devletin yönetenlerin adil olması gerekir. Siz servis aracına yüzde 8, diğerlerine yüzde 18 KDV uygularsanız burada bir adaletsizlik var demektir. Bu ülkeye adaleti getirmek için mücadele edeceğiz. 

Memursanız emekli ikramiyeniz var, işçiyseniz kıdem tazminatı hakkınız var. Esnafın hava parası var. Direksiyon sallayan şoförlerin ne hakkı var. Plaka değerlendiğinde de onlara hakkı verilmesi lazım. Plaka sınırlaması gerekli. Her önüne gelen tır otobüs alırsa o zaman ne olacak. İnsanlar gelir elde edemeyecek. Gelir elde edenler de zarar edecek. Hiç endişe etmeyin. Adaleti bu ülkeye getireceğim. Bana oy vermeseniz bile size hakkınızı teslim edeceğim." 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU