AK Parti’nin Hatay’daki aday tanıtım toplantısında deprem yorumu: Felaket değil, rahmet

Dua için kürsüye çıkan Ergüder Aksoy "Orada her dinden her mezhepten, öyle bir karışık homojen ki. Hayır ak insanının görevi orayı tamamen Kuran, İslam ve Muhammed Aleyhisselam çapında İslamileştirmekle görevlidir" diye konuştu

AK Parti’nin Hatay milletvekili adayları tanıtım töreninde dua için kürsüye çağrılan emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy 6 Şubat depremleri için "Felaket değil, rahmet" ifadesini kullandı.

Hatay'ın çok kültürlü yapısını da hedef alan Aksoy "Bu kent nasıl bir mozaik böyle. Hep onun şiirsel tarafı üzerinde duruyoruz. Hayır orada her dinden her mezhepten ak insanının görevi orayı tamamen Kuran, İslam ve Muhammed Aleyhisselam çapında İslamize etmekle görevlidir" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü'de yer alan habere göre; Ergüder Aksoy konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Antakya… Antakya kardeşlerim… Siz hepiniz Yasin'i Şerif'i çok iyi tanırsınız. İkinci sayfayı da çok iyi tanırsınız. Antakya'nın diğer adı ‘Karya topluluğu.' İsa peygamber zamanında kafir müşrik idiler. Oraya o mübarek İslam için gönderdi iki halifesini, görevlisini, reddettiler, onları şehit ettiler. Cenabı Hak ne dedi? Bir sayha ki, bir nara ki… Ödlerini kopardı, Antakya'yı sildi Allah, Muhammed ümmetine ‘buyurun bu kent sizin olsun.

Ama bu kent nasıl bir mozaik böyle… Hep onun şiirsel tarafı üzerinde duruyoruz. Hayır orada her dinden her mezhepten, öyle bir karışık homojen ki… Hayır ak insanının görevi orayı tamamen Kuran, İslam ve Muhammed Aleyhisselam çapında İslamize etmekle görevlidir. Allah'tan görevdir bu. Öyleyse bu ikinci sayha oldu Antakya'ya… Kardeşlerim buna bir felaket dedi. Ben de rahmet diyorum. Niye biliyor musunuz? Bir arabacı atını sürerken at biraz yorulunca kırbaç vurur ona…

İşte bu millete 11 vilayet şahsında, 85 milyona bir kırbaç Allah'tan… O bir kamçıydı… Niçin? Çünkü o 50 bini şehit ederek cennete aldı Allah, ötekiler maddi olarak… O halde Antakya (eliyle milletvekili adaylarını göstererek) bu aslanları bekliyor ki artık tümüyle hepsi ak olsun.    

 

 

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU