Alaska'da kaybolan köpek bir ay sonra denizin diğer tarafında bulundu

Buz parçasıyla seyahat ettiği düşünülen Nanuq yaklaşık 240 kilometre uzakta ortaya çıktı

Nanuq, Sibirya Yupikçesinde kutup ayısı anlamına geliyor (Mandy Iworrigan)

ABD'nin soğuk havasıyla ünlü eyaleti Alaska'da bir ay önce kaybolan köpek kilometrelerce uzakta başka bir adada bulundu. Nanuq adlı hayvan, 6 Nisan'da ailesine kavuştu.

Eyaletin St. Lawrence adasına bağlı Gambell'de yaşayan Mandy Iworrigan, yaklaşık 60 kilometre uzaktaki Savoonga'ya ailecek giderken Nanuq ve Starlight adlı köpeklerini de yanlarına aldıklarını söyledi. Ancak köpekler bu gezide ortadan kayboldu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Starlight birkaç hafta sonra ortaya çıkarken, kardeşi Nanuq hiçbir yerde bulunamadı. Iworrigan bütün bölgeyi arasa da bir yaşındaki Nanuq'u göremediğini ve arkadaşlarını uyardıktan sonra eve döndüklerini belirtti. 
 

Nanuq
Nanuq, bacağındaki büyük bir ısırık yarası haricinde iyi durumda (Google Haritalar)​​​​​​​​​​​​​​


Bu olaydan yaklaşık bir ay sonra, Savoonga'nın yaklaşık 240 kilometre kuzeydoğusundaki Wales'te yaşayan kişiler, kayıp köpek bulduklarını söyleyerek Avustralya çoban köpeği cinsi köpeğin fotoğraflarını paylaştı.
 


"Babam bana mesaj atıp 'Wales'te Nanuq'a benzeyen bir köpek var' dedi" ifadesini kullanan Iworrigan, paylaşımı gördüğü anı şöyle anlattı:

'Yok artık. Bu bizim köpeğimiz. Wales'te ne yapıyor?' dedim.

Başına ne geldiği kesin olarak bilinmeyen Nanuq'un, bir buz parçasında Bering Denizi'ni geçip Wales'e gittiği düşünülüyor. Köpeğin nasıl hayatta kaldığı da belli değil. Iworrigan'ın tahminine göre Nanuq, avlanarak yaşama tutundu.

 

Independent Türkçe, The Guardian, NBC News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU