Kaliforniya polisinin yeni üyesi bir tavşan: "Mutluluk memuru"

Percy sokakta bulunmuş

Tavşanın adı, bulunduğu yer olan Percy Caddesi'nden geliyor (AP)

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Yuba City Polis Teşkilatı'nın en son üyesi bir tavşan oldu. 5 Nisan'da Facebook'ta yapılan açıklamada Percy adlı hayvanın "mutluluk memuru" olarak işe alındığı duyuruldu.
 


Percy, sadece soyadı açıklanan Memur Carson tarafından Ekim 2022'de bulundu. Carson, kaybolduğu anlaşılan tavşanı alınca ne kadar uysal ve arkadaş canlısı olduğunu gördüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayvan kontrol ekipleri Percy'nin ailesini bulamayınca Carson tavşanı sahiplendi. Yuba City polisi, geldiğinden beri tavşanın binada dolandığını kaydetti.

Hem çalışanları hem de aileleri için mutluluk programı uyguladıklarını açıklayan teşkilat, bu kapsamda hem zihinsel hem de fiziksel sağlık için çalışmalar yapıldığını kaydetti. Stresi azaltmak ve mutluluk için araç ve kaynak sağlandığı belirtildi.

Percy'nin de bu programda duygusal destek hayvanı görevi ve "mutluluk memuru"  unvanıyla işe alındığı belirtildi.

Gönderide "Çoğu polis memuru Percy'nin arkadaşlığından keyif alırken, bazıları polis teşkilatında bir tavşanın bulunması fikrine hâlâ alışmaya çalışıyor" ifadesine yer verildi. Duyurunun, 9 Nisan'daki Paskalya Bayramı'ndan birkaç gün önce yapılması da dikkat çekti. 

 

Independent Türkçe, New York Post, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU