Zam görüşmelerinde Memur-Sen “Sizden makul bir teklif istedik, bize malul bir teklif sunuyorsunuz” diyerek salondan çıktı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Beşinci Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nin ardından Bakan Selçuk’un açıkladığı zam teklifine “Sizden makul bir teklif istedik, bize malul bir teklif sunuyorsunuz” dedi

Hükümet ile kamu çalışanları arasındaki zam pazarlığı, 1 Ağustos'tan bu yana devam ediyor/ Fotoğraf: AA

Kamu işveren heyeti ile kamu görevlileri sendikaları heyeti arasında 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nin dördüncüsü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda yapıldı.

Tarafların birbirine tekliflerini sunmasının ardından bir açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, görüşmelerde belli bir noktaya gelindiğini söyledi. 

Selçuk, 2020 yılının ilk altı ayı için yüzde 3,5, ikinci altı ayı için yüzde 3; 2021 yılının ilk yarısı için yüzde 3, ikinci yarısı için de yüzde 2,5 oransala artış öngörüldüğünü söyledi. 

Memur Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ali Yalçın ise Selçuk’a yanıt olarak, “Sizden makul bir teklif istedik, bize malul bir teklif sunuyorsunuz” dedi ve teklifi görüşmek üzere salondan çıkacaklarını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salondan çıktıktan sonra bir basın açıklaması yapan Yalçın, bu zammı yok saydıklarını söyledi. 

Hükümetten yeni bir teklif beklediklerini vurgulayan Ali Yalçın, teklifin, sahanın istedikleri ve piyasanın gerçekleriyle uyumlu olmadığını söyledi. 

Yalçın, döviz kurunun, faizin düştüğü, cari fazla verildiği bir ortamda kendilerine yöneltilen teklifin gerçekçi olmadığına vurgu yaptı. 

Memur Sendikaları Konfederasyonu, 24 Temmuz’da ilettiği talebinde, taban aylığa seyyanen 200 lira zam istemiş, bunun yanı sıra, 2020’nin birinci yarısı için yüzde 8, ikinci yarısı için ise yüzde 7 zam talep etmişti. 

2021’in zam talebini yüzde 6+6 şeklinde açıklayan Memur-Sen, birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU