Türkan Elçi: Başka yerden teklif gelmedi; CHP 4 aydır beni ikna etmeye çalışıyor

CHP’ye katıldığı için kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Elçi, "Linç kültürü geliştiriyorsunuz. Bu kin öfke nefret neden, öfkeniz varsa birbirinize değil başka yere kusun" dedi

Katledilen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, dün CHP'ye katıldı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti rozeti taktığı Türkan Elçi'nin, CHP'den milletvekili adayı gösterileceği yönündeki iddialar sosyal medyada gündem olmuştu. 

Türkan, bugün Eğitim-Sen Van Şubesi ve Van Barosu'nun düzenlediği edebiyat söyleşisine katıldı.

'Mavi Karga' isimli kitabı hakkında konuşan Elçi, eşi Tahir Elçi'nin ardından yaşadıklarını ve yürüttüğü adalet mücadelesini anlattı.

Öğretmen olan Türkan Elçi, daha sonra hukuk fakültesini bitirmiş ve avukatlık mazbatası almıştı. 
 

Türkan Elçi 1.jpg
Türkan Elçi, Eğitim-Sen Van Şubesi ve Van Barosu'nun düzenlediği edebiyat söyleşisine katıldı / Fotoğraf: Şenol Balı/Independent Türkçe

 

İlk olarak Van Eğitim Sen Şubesi'nde kitapseverlerle bir araya gelen Elçi, söyleşiden sonra başlayan soru cevap kısmında katılımcıların kendisine CHP'ye katılımı ve milletvekili adayı olacağı yönündeki sorularına cevap verdi.

Türkan Elçi'nin CHP'ye resmen katıldığına dair görüntüler sosyal medyada yayınlanınca çok sayıda kullanıcı Elçi'ye tepki göstermişti. 


"Öfkeniz, nefretiniz varsa başka yerlere kusun, birbirinize değil" 

Elçi, son bir günde kendisine geliştirilen tepkilerden duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle dile getirdi:

Biz birbirimizi çok kırıyoruz. Bu özellikle Kürtler arasında çok dehşet bir noktaya gelmiş. Bu kadar acımasızlık olmaz. Bu acımasızlık, bu kin, bu öfke, bu nefret neden? Öfkeniz, nefretiniz varsa başka yerlere kusun, birbirinize değil. Eleştirinin de belli bir dili olur, belli bir nezaketi olur. Niye bu kadar kırıcı ve birbirimizi yerin dibine batırma heveslisiyiz, ben onu anlayamıyorum. Ben şiddetle bir şeylerin yapılacağına inanmıyorum. Toplumsal şiddetin durması lazım.
 

Türkan Elçi.jpg
Türkan Elçi / Fotoğraf: Şenol Balı/Independent Türkçe

 

"Anadilim Kürtçe. Nasıl zihin hafızamdan Kürtçeyi sileyim?"

Elçi, şu sözlerle devam etti:

Neden kimse bu kadının da bir bildiği vardır demiyor. Benim de kendimce bir bildiğim vardır. Tahir'in yaklaştığı dönem, zaman, nokta, onun travması, onun acısı, onun psikolojisi, onun durumu benimkiyle aynı mıdır? Benim çekmiş olduğum 8 yıllık acı eğer size inandırıcı gelmiyorsa, sahte geliyorsa o sizin bileceğiniz iş. Toplum açısından söylüyorum bunu. Ben herhangi bir partiye gittiğim zaman bütün acılarımı, mücadelemi, toplumun çektiklerini bir yana bırakacağım ve gidip bir milletvekilliği rozetiyle peşine takılmışım. Biz Kürtlerde belli bir politikanın içerisinde olursak… Niye korkuyoruz bu kadar bir yerde olmaya? Aklınız alıyor mu nasıl gidip bir anda her şeyi teslim edeceğiz? Ben Türkçeyi sonradan öğrenmiş biriyim. Anadilim Kürtçe. Nasıl zihin hafızamdan Kürtçeyi sileyim?


"2018'de de teklif getiren CHP, 4 aydır ikna etmeye çalışıyor"  

Başka bir yerden teklif almadığını belirten Elçi, "Emin olun benim milletvekilliğine hiçbir şekilde ihtiyacım yok. 4 aydır bu adamlar beni ikna etmeye çalışıyorlar. 2018'de bana yine teklifi getirdiler; ben kabul etmedim. Bu defa toplum bir yere doğru gidiyor, elimizi taşın altına koyarsak ne yapabiliriz, ben bu mecburiyetle girdim. Biz bir yere doğru gidiyoruz. Bana başka yerden teklif gelmedi. Gelseydi, 'Ben de siyasetin içerisinde sizinle beraber olacağım' derdim. 2018'de de kimseden teklif gelmedi. 2015 yılından beri hem anmalarda hem de dava sürecinde Batı bizi yalnız bırakmadı. Aklınıza gelebilecek bütün barolardan şimdiye kadar destek aldım" şeklinde konuştu. 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU