Süper Kupa maçında sahaya giren YouTuber adli kontrolle serbest

YouTuber ve arkadaşları için futbol müsabakalarını seyirden men kararı verildi

Fotoğraf: İHA

Liverpool ile Chelsea arasında Vodafone Park'ta oynanan UEFA Süper Kupa final maçında sahaya atlayan Youtuber Ali Abdülselam Yılmaz "izinsiz sahaya girmek" suçundan, diğer 4 şüpheliyi ise "izinsiz sahaya girmek suçuna iştirak" suçundan yurt dışı çıkış yasağı ve ikamete yakın karakola imza atmak şeklinde adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Yılmaz ve 4 arkadaşı adli kontrol ile serbest bırakıldı. Şüpheli 5 kişi hakkında futbol müsabakalarını seyirden men kararı verildiği öğrenildi.

Yılmaz, İstabnul'da oynanan maçın 14'üncü dakikasında sahaya atlayarak koşmaya başlamış, güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak saha dışına çıkarılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sahaya atlayan Yılmaz ile birlikte stadyuma geldikleri ve Yılmaz'ın videosunu çektikleri belirlenen E.D, Y.Y, F.Y, ve C.Ö de polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

İlk ifadesi

Yılmaz'ın, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ilk sorgusunda Süper Kupa Finali'ni izlemek için stadyuma geldiğini, maçın heyecanıyla kendini sahaya atarak kaleye doğru koşmaya başladığını söylediği öğrenildi. Yılmaz'ın ayrıca, gerçekleştirdiği hareketin önceden planlanmadığını ve beraberindeki arkadaşlarının video ve fotoğraf çektiğinden habersiz olduğunu belirttiği bildirildi. 

Takipçi kaybediyor

Youtube'daki kanalında çektiği videoları yayınlayan Ali Abdülselam Yılmaz'ın, Liverpool ile Chelsea arasında dün Vodafone Park'ta oynanan UEFA Süper Kupa final maçında, ilgi çekmek için sahaya atlaması kamuoyunda tepki çekti.

Sosyal medyadan Ali Abdülselam Yılmaz’ın Youtube kanalına abone olanların takibi bırakması yönünde çağrısı yapıldı. Youtube’da 4 milyon 583 bin 41 abonesi bulunan Ali Abdülselam Yılmaz’ın abone sayısı 4 milyon 500 bin 436’ya düştü. Youtuber yaptığı bu hareketle dün geceden beri 82 bin 605 takipçi kaybetti.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU