UEFA Süper Kupa finalinde sahaya giren YouTuber'a tepkiler büyüyor: 10 milyon TL ceza verilsin

Liverpool ile Chelsea arasında Vodafone Park'ta oynanan UEFA Süper Kupa finalinde sahaya atlayarak Liverpool kalesine girmeye çalışan "Deli Mi Ne?" adlı YouTube kanalının sahibi Ali Abdüsselam Yılmaz, sosyal medya kullanıcılarının hedefi haline geldi

Fotoğraf: AA

UEFA Süper Kupa maçında taraftarların bulunduğu bölümden sahaya atlayan, saha içinde koştuktan sonra Liverpool ceza sahasına giren, ancak kaleye gelemeden görevliler tarafından dışarı çıkarılan taraftarın "Deli Mi Ne?" adlı YouTube kanalında videolar üreten Ali Abdüsselam Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'deki birçok sosyal medya kullanıcısı, Yılmaz'ın bu davranışına tepki göstererek "Deli Mi Ne?" adlı kanalını takipten çıkarmaya başladı.

Maç başlamadan önce 4,6 milyondan fazla takipçisi olan Yılmaz'ın "Deli Mi Ne?" adlı kanalındaki takipçi sayısı hızla düşmeye başlayarak 4 milyon 514 bin takipçiye kadar düştü. 

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da #DeliMiNeSanaYakışmadı ve #10MilyonTLCezaVerilsin etiketi sosyal medyanın en çok konuşulan konuları arasına girdi. 

O paylaşımlardan bazıları şöyle:

 

 

 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wolanski de sahaya girmişti

Şampiyonlar Ligi Final maçını oynanayan Tottenham ile Liverpol karşılaştığı maçın 18. dakikasında sahaya YouTuber Kinsey Wolanski girmişti. Wolanski'nin Instagram takipçileri stada mayoyla girmesinin ardından 230 binden iki milyonun üzerine çıkmıştı. 

Wolanski'nin mayosunun üzerinde cinsel içerikli film sitesinin isminin yazması dikkat çekmişti. Daha sonra bu sitenin sahibinin Zdorovetskiy olduğu belirtilmiş, Wolanski'nin bu hamlesinin sevgilisine 4 milyon dolar reklam geliri kazandırdığı ifade edilmişti. Zira, Zdorovetskiy'nin eylemden önce sitesinde 10 milyon üye bulunuyordu. Sevgilisinin katkısıyla bu sayı 32 milyona çıktı. 

Wolanski'nin Brezilya'nın kazandığı Copa Amerika Finali'nde de aynı eylemi denediği ancak yakalanarak sevgilisi ile birlikte bir süre gözaltında tutulduğu basına yansımıştı. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU