Tayland'da kamyonu devirip trafiği kapatan filin videosu viral oldu

Bir dakikalık videoda filin yiyecek ararken kamyonu devirdiği görülüyor

Tayland'da yabani bir filin karşıdan karşıya geçerken bir kamyonu nazikçe devirerek trafiği durma noktasına getirdiğini gösteren video viral oldu.

Olay, cumartesi günü Bangkok'un doğusundaki Tha Takiap bölgesinde yer alan Khao Ang Rue Nai isimli yaban hayatı koruma alanında meydana geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Nation Thailand'ın haberine göre yoldan geçenler, kamyonu iten fili fark ederek yaban hayvanının, kamyonun yiyecek taşıdığını düşünerek yola çıktığına dair endişe duymaya başladı.

Kamyonun arkasındaki bir araçtan çekilen yaklaşık bir dakika uzunluğundaki videoda, filin hortumunu kullanarak aracı yavaşça incelediği ve yol boyunca dizilen diğer araçların hayvanın arkasında durduğu görülüyor.

Fil saniyeler içinde kamyonu sağa doğru iterek aracı devirirken, videonun kaydedildiği araçta yer alan yolcuların şaşkınlığını ifade ettiği duyuluyor.

Videoyu çeken Tao isimli kişi, yabani bir filin kamyonu itmek için hortumunu kullandığına inanamadığını söylüyor.

Olay meydana geldiğinde Tao ve ailesi Çonburi'ye seyahat ediyordu.

Adamın ulaştığı yaban hayatı koruma alanı yetkilileri, olay yerine gelerek filin uzaklaşmasını sağladı.

Yetkililerin, kamyon şoförünün de aracından güvenli bir şekilde çıkmasına yardım etmesiyle şoförün herhangi bir yara almadan dışarı çıkmayı başardığı belirtildi.

Yakın geçmişte fillerin yaban hayatı koruma alanı yakınlarında yerel halkla giderek daha fazla temasa geçmesi nedeniyle, Bangkok'ta insan hayvan çatışmasının yaşandığı tek olay bu değil.

Aralıkta Prachinburi'deki bazı köylüler, gece saat 1'de açlık yüzünden kapılarını çalan yabani fillerin sesleriyle uyandığını bildirmişti.

Yerel halk, fillerin muhtemelen yiyecek bulma amacıyla bölgeye girdiğini ve hayvanları bahçelerinde bulduklarını söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU