"Teklif gelirse cumhurbaşkanı adayı olurum" diyen Ersan Şen, yeni hedefini açıkladı

Şen, yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adayı olma isteğine değindi ve "Keşke devam edebilseydim. Devam edebilsek olabilir de olmayabilir de. Kompleksim yok, kendimi aşağıda görmüyorum" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek 3 Mart’ta 6'lı Masa'yı terk eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı adaylığa çağırmıştı.

Bu kriz yaşanırken Anayasa hukukçusu Prof.Dr. Ersan Şen, İYİ Parti’den talep gelmesi durumunda cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylemiş, Akşener de bunun üzerine Şen’i görüşmek üzere davet etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6'lı Masa'daki kriz İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanmasının planlanması ile çözülmüştü.

Ersan Şen yeni hedefini açıkladı

Bu gelişmeler sonrası Ersan Şen, Show Haber'e yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adayı olma isteğine değindi ve "Keşke devam edebilseydim. Devam edebilsek olabilir de olmayabilir de. Kompleksim yok, kendimi aşağıda görmüyorum" ifadelerini kullandı.

Şen, "Bana milletten, memleketten, devletten, seçilenden böyle bir talep gelirse seve seve Adalet Bakanı olarak hizmet isterim" diye konuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU