Washington Post: Bir Türk ailesi öfke ve yasla boğuşuyor

ABD'de yaşayan Zehra Karaoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesinden 5 kişiyi kaybetti

Karaoğlu'nun annesi 7 gün boyunca enkazın çevresinde dolaşarak bir yaşam belirtisi aradı (AA)

ABD merkezli Washington Post gazetesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesini kaybeden Zehra Karaoğlu'nun hikayesini sayfalarına taşıdı.

'Depremden bir ay sonra, bir Türk ailesi öfke ve yasla boğuşuyor' başlığıyla yayımlanan haberde, ABD'nin Long Island bölgesinde yaşayan Karaoğlu'nun görüşlerine yer verildi.

6 Şubat'ta depremi öğrendiği andan itibaren Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesine ulaşmaya çalışan Zehra Karaoğlu'nun aramaları ve internet üzerinden ailesine dair bilgi alma çabaları ilk etapta sonuçsuz kaldı.

Birkaç saat sonra Karaoğlu annesiyle bağlantı kurmayı başarsa da, kardeşi Mustafa, kardeşinin eşi ve üç çocuğunun enkaz altında kaldığını öğrendi.

Zehra Karaoğlu annesinin sonraki 7 günü enkaz çevresinde yardım bekleyerek ve yaşam belirtisi arayarak geçirdiğini söylüyor. "Annem 4 gün boyunca hiçbir şey olmadığını söyledi" diyen Karaoğlu, "4 gün boyunca hiçbir yardım, hiç kimse gelmedi" ifadelerini kullanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile arama kurtarma ekiplerini beklerken, Zehra Karaoğlu sahada bulunan kişilerden Mustafa isimli bir kişinin bacakları beton blok altına sıkışmış şekilde bulunduğu haberini aldı. Ancak bu kişinin kardeşi olup olmadığını anlaması mümkün değildi. Zira aynı apartmanda, aynı isimde üç kişi yaşıyordu. 

Karaoğlu, yeğenlerinin durumu ile ilgili ise "Birileri bana enkazda çocuk sesi olduğunu ve beşinci kattan geldiğini söyledi. Bağırıyorlardı, enkaz altında ağlıyorlardı" ifadelerini kullanıyor.

Zehra Karaoğlu ve eşi Kerim, kurtarma çalışmalarının yeterince hızlı olmamasından dolayı hükümeti suçluyor.

"En önemlisi ilk gündü ve kurtarma çok yavaştı" diyen Kerim, "Annem belediyeye giderek yardım bulmaya çalıştı. Kahramanmaraş çevresindeki herkesi yardım ve vinç bulmak için organize etmeye çalıştık ama olmadı" diyor.

Mustafa'nın eşi ve iki büyük çocuğunun bedenleri dördüncü günde enkazdan çıkarılmıştı. 8 yaşındaki torunu Emir Yiğit'in annesinin kollarında olduğunu gören Zehra Karaoğlu'nun annesi, bedenler enkazdan çıkarılırken fenalık geçirmiş ve bilincini kaybetmişti.

"Onları hızlıca bulsalardı, Emir Yiğit belki de şu an yaşıyordu" diyor Zehra Karaoğlu. 

Mustafa ve üç yaşındaki en küçük oğlunun bedenleri ise 7. günde enkazdan çıkarılabilmişti. Yetkililer, aileye küçük çocuğun sadece 10 saat önce hayatını kaybettiğini söylemişti.


Independent Türkçe, The Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU