Kahraman kurtarma köpekleri memleketlerine "first class" döndü

Köpekler, Maraş depremlerinde kurtarma operasyonlarındaki çalışmaları için ödüllendirildi

Kurtarma köpeği, Türk Hava Yolları'nın birinci sınıf koltuğunda oturuyor (Türk Hava Yolları)

Maraş'ta yakın zamanda gerçekleşen depremlerden sonra arama kurtarma çalışmalarına katılan kurtarma köpekleri, Türk Hava Yolları'nın jestiyle evlerine business ve birinci sınıf seyahatlerle gönderilerek ödüllendirildi.

Ulusal havayolu şirketinin sözcüsü, The Independent'a, "bu kahraman köpeklerin içten ve kahramanca çabalarına minnettarlığımızı göstermek için en azından bunu yapabiliriz" dedi.

Köpekler ve eğitmenleri, kurtarma operasyonuna yardımcı olmak için Tayland, Çin, Macaristan ve Kırgızistan dahil dünyanın dört bir yanından gelmişti.
 

Kahraman köpekler

Türkiye'deki kurtarma çalışmalarına yardımcı olan kurtarma köpekleri, Türk Hava Yolları uçuşunda (Türk Hava Yolları)


The Independent'la paylaşılan fotoğraflarda, Türkiye ve Suriye'de 50 binden fazla kişinin ölümüne yol açan doğal afetler sonrasında insanları tespit etme ve onlara destek olmada hayati görevler üstlenen köpekler, premium kabinde otururken görülüyor.

Türk Hava Yolları, tahliye edilenler için ücretsiz uçuşların yanı sıra acil tıbbi malzemeler, gıda, giyim, jeneratörler, hijyen kitleri, çadırlar ve diğer temel ekipmanlar için ücretsiz kargo taşımacılığı sağladıklarını da doğruladı.
 

Kahraman köpekler
Çin'den gelen kurtarma köpekleri Türk Hava Yolları uçuşunda (Türk Hava Yolları)


Havayolu, 238 binden fazla kurtarma personelini 1300'den fazla yardım uçuşuyla desteklediğini ve kurtarma çabalarına 2 milyar Türk Lirasından fazla bağışta bulunduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat da mart maaşını "acil yardım çalışmaları" için bağışladı.

Türkiye'nin güneydoğusu ve Suriye'nin kuzeybatısında geniş alanlar, şubat başında ve sonrasında bölgeyi sarsan bir dizi depremle tahrip oldu.

Depremlerin üzerinden 1 ay geçti ve Türkiye'de, tahminen 1,5 milyon kişinin uygun barınma koşulları olmadan afet bölgelerinde yaşadığı söyleniyor.

Bir Birleşmiş Milletler yetkilisi 6 Mart Pazartesi yaptığı açıklamada, hayatta kalanlara yardım için yapılan 1 milyar dolar toplama çağrısının yalnızca yüzde 10'una ulaşıldığını söyledi.

Yaklaşık 214 bin binanın yıkılmasına ya da hasar almasına yol açıp yüz binlerce kişiyi evsiz bırakan deprem, Türkiye'nin modern tarihinin en kötü felaketi oldu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU