Adıyaman'da sosyal marketler depremzedelere hizmet vermeye başladı

Adıyaman'da beş noktada depremzedelere hizmet veren sosyal marketler hakkında Independent Türkçe'ye bilgi veren Ahmet Misbah Demircan, projeyle 55 bin 168 kişiye ulaştıklarını ifade etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın önayak olduğu "sosyal market" uygulaması Adıyamanlı depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Independent Türkçe'ye açıklamada bulunan Demircan, Adıyaman'da (5 Şubat itibarıyla) sosyal marketlerde 309 bin 443 ürünle yaklaşık 15 bin aileye, yani 55 bin 168 kişiye ulaştıklarını ifade etti.
 

(2).jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

İstanbul Beyoğlu İlçe Belediye Başkanı iken uygulamaya koyduğu "sosyal market" uygulamasında tecrübe kazandıklarını belirten Demircan, deprem sonrası bölgede ihtiyacın oluşması nedeniyle Adıyaman'da projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Adıyaman'da beş noktada hizmet verdiklerini dile getiren Demircan, sosyal market uygulamasının yanı sıra, sosyal mağazacılık sistemini de başlattıklarını ve bu mağazalardan da vatandaşın giyim ve ayakkabı teminini ücretsiz olarak yapabildiklerini söyledi.

Adıyaman'da bugüne kadar yaklaşık 500 bin öğün yemek çıkardıklarını anlatan Demircan, "Yardım etmek isteyen insanlar öncelikle iç çamaşırı, kahvaltılık, yaş sebze meyveyi bizim sosyal marketlerimize gönderebilirler" dedi.
 

(3).jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Adıyaman'a Türkiye ve dünyanın birçok farkı noktasından yardımlar geldi. Sahada en çok göze çarpan ülkelerin başında ise Azerbaycan geliyor.

Depremin ilk saatlerinden itibaren Türkiye'ye yardım gönderen Azerbaycan, aynı zamanda Adıyaman'da sosyal marketlerin tedariğinde de önemli katkılar veriyor.
 

(1).jpeg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Azerbaycan halkı seferber oldu" 

Bu yardımların koordinasyonunda büyük görevler üstlenen Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği (TÜİB) Başkanı Hüseyin Büyükfırat Azerbaycan koordinasyon merkezinde Independent Türkçe'ye konuştu.

Depremin ilk günlerinden itibaren Azerbaycan halkının Türkiye'ye olan kardeşliğinin gereği gerçek manada bir seferberlik olduğunu ifade eden Büyükfırat, "Seferberlik en başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olmak üzere, bütün kurumlar, kuruluşlar ve halk, sanki Türkiye'nin bir şehri gibi insanlar yardım için seferber oldu" dedi.
 

Hüseyin Büyükfırat.JPG
TÜİB Başkanı Hüseyin Büyükfırat

 

"Şimdi yardım zamanı"

Büyükfırat, sözlerine şunları ekledi:

Burada bizim büyükelçimizin öncülüğünde bütün sivil toplum kuruluşları tarafından bir platform kuruldu. Biz de TÜİB olarak o platformun içerisinde dahil olarak Türkiye için elimizden gelenleri yapıyoruz ama onun dışında burada bizzat yerinde ne yapabiliriz diye düşündük. Yıkım içerisinde Hatay'dan sonra en çok yıkımın olduğu il Adıyaman olduğunu biliyorduk. Çünkü ilk geceden itibaren ailemden daha da benim oğlum, yeğenlerim dahil olmak üzere burada ilk önce can kurtarmaya geldiler. Bizim de burada yüzden fazla ikinci ve üçüncü derecede ailemizden kayıpları oldu. Tabii acı günler. Ama bununla beraber hayatın devam ettiğini ve bize burada insanlara yardım etme görevi düştüğünün bilincindeyiz. Şimdi yardım zamanı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU