Bodrum’da uçak helikoptere çarpmaktan son anda kurtuldu

Bodrum'da kalkmak üzere hareket eden uçak, iniş yapan bir helikoptere çarpmaktan son anda kurtuldu

Fotoğraf: AA

Gazeteci İsmail Küçükkaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bodrum'dan İstanbul'a gitmek üzere hareket eden uçağın, inmek üzere olan bir helikoptere çarpmaktan son anda kurtulduğunu söyledi

Uçak havalanmak üzereyken helikopterin inişine denk geldiğini belirten Küçükkaya, şunları yazdı:

"Bodrum’da büyük tehlike atlatıldı. İstanbul’a gitmek üzere yolcularını alan 18.40 Dicle isimli uçak tam havalanmak üzereydi ve hızını almışken bir helikopterin inişine denk geldi. Pilot ani refleksle uçağa son anda fren yaptırdı. Yolcular uçaktan indirilip salona alındı."

 

 

Havalanmak üzere hızını alan pist başındaki uçağın son anda fren yapmasının çarpışmayı engellediğini yazan Küçükkaya şu ifadeleri kullandı: 

 

 

Uçakta bulunan hukuk profesörü Hüseyin Hatemi, İsmail Küçükkaya’nın attığı tweete, "Sevgili İsmail bey tam uçağa binerken içime kaza ihtimali doğdu, dua ile girdim ve uçak havalanırken de devam ettim uçak birden piste sert bir iniş yapıp hızla yürümeye başladı Ani fren yapınca da helikopterin üzerimizde iniş yaptığını öğrendik bodrum hava alanındayız sevgiyle" şeklinde cevap yazdı.

 

Müzisyen Metin Arolat da Instagram hesabından yaptığı paylaşımla “Kaptan Pilotumuz Hüdaverdi Atasoğlu sayesinde şu an hayattayız” dedi.

Uçakta yaşanan anları bir videoda anlatan Arolat: "Sanırım bu uçaktaki tüm yolcular Kaptan Pilotumuz Hüdaverdi Atasoğlu sayesinde şu an hayattayız. Garip hisler içinde oluyormuş insan böyle anlarda" ifadelerini kullandı.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU