Karamollaoğlu'ndan "6'lı Masa'nın bakanlık dağılımı nasıl olacak?" sorusuna yanıt

Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına değinen Karamollaoğlu, "Şimdiye kadar gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden temas edildi ama 6'lı Masa'da bu konuya atıfta bulunanlar oldu. İmamoğlu, Yavaş, Kılıçdaroğlu gündeme geldi" dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV100'de Uğur Dündar ve Mine Özbek'in sorularını yanıtladı.

"6’lı masanın sandık güvenliğini sağlama konusunda çalışmalar yapması gerekiyor mu?" sorusuna Karamollaoğlu "Biz işin başından beri seçim güvenliğini çok önemli bir mesele olarak ortaya koyduk. Her siyasi parti seçimlerden sorumlu genel başkan yardımcılarını bir komisyonda görevlendirdi. Bu komisyon bütün sandık bölgelerinde nasıl biz hakimiyeti sağlayacağız şeklide çalışmalar yürütüyor. 11 ilde göçler fazla olduğu için o illerde oy kullananların sayısı düşecek. O illerde yapılacak seçimler o ilin yapısına uygun olacak mı bilmiyoruz. Burada YSK karar verecektir. Biz bu konuda çok ciddi çalışmalara başladık. Türkiye’de yaklaşık 200 bin sandık var, bunlarda güvenliği sağlayacağız. Bu çalışmalarımız seçime kadar devam edecek" dedi.

"İmamoğlu, Yavaş ve Kılıçdaroğlu gündeme geldi"

6'lı Masa'nın aday belirleme konusunda geç kalıp kalmadığı ile ilgili soruya da yanıt veren Karamollaoğlu, "6'lı Masa cumhurbaşkanı adayını belirlemede gecikmedi. Başlangıçtan beri ‘Cumhurbaşkanı adayı seçim tarihi belirlendikten sonra ilan edilecektir’ dedik. Ben burada bir gecikmenin olduğunu kesinlikle söylemem ama bundan sonra çalışmalar bundan sonra bu istikamette yapılacak. Yapacağımız toplantıda bu gündeme alınacaktı ama araya deprem girince biz bunu uygun bulmadık. Depremle ilgili bir toplantı yaptık bunun arkasında bizim ev sahipliğimizde bir toplantı daha gerçekleşecek. Bu toplantıda mutlaka başkanlık konusu gündeme gelecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ile ilgili tartışmalara da değinen Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Şimdiye kadar bu konu hiç gündeme gelmedi. Kıyısından köşesinden buna temas edildi, ciddi bir şekilde konuşulmadı ama 6'lı Masa'dabulunan genel başkanlardan bu konuya atıfta bulunanlar oldu. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu gündeme geldi. Şimdi biz bunu ilk toplantıda görüşeceğiz ve bir takvime bağlayacağız. Bunu nasıl deklere edeceğimizi belirteceğiz. O güne kadar halkımızın biraz daha sabır göstermesini istiyoruz.

Biz seçilebilecek cumhurbaşkanı adayının aday olmasını isteriz. Bu bütün parti başkanlarının ittifak edeceği bir aday olması icap eder. Bu benim aynı zamanda şahsi kanaatim. Bu konu yapılırken anketlerde elbette yapılacaktır. Bunlar ortaya çıktıktan sonra bir kişi üzerinde ben ittifak edileceğini düşünüyorum. Ben bunların içinde bulunduğu şartlar dikkate alınarak alınarak değerlendirilmesi icap ettiği kanaatindeyim.

"6'lı Masa'nın dağılacağını düşünmüyorum"

"6'lı Masa dağılır mı?" sorusuna da yanıt veren Karamollaoğlu, "6’lı masanın dağılacağını düşünmüyorum. Bu kadar mesafe kat ettikten sonra denizi geçip, derede boğulursak bu mantıklı bir şey olmaz. Sadece Cumhurbaşkanlığı adayında anlaşamama gibi bir problemi önümüzü keseceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

"Her parti en azından bir bakanlıkta etkili olacak"

Millet İttifakı'nın seçimi kazanması halinde bakanlık dağılımının nasıl olacağı ile ilgili Karamollaoğlu, "Partilerin aldıkları oya göre, çıkardıkları milletvekiline göre belli sayıda Bakanlıklar pay edilecek. Her parti en azından 1 bakanlıkta etkili olacak. Bunu deklare ettikten sonra geri kalan hususların tamamı izafi artık" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU