TDV 2. Başkanı'ndan Erbaş'a: Siz bebekleri kucağınıza alınca bebekler de kurtulmaya başladı

Diyanet TV'de katıldığı programda Erbaş, deprem bölgesinde kucağındaki bir bebekle olan fotoğrafının hikayesini anlattı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet TV’de İyilik Vakti adlı programa katılarak, deprem bölgesinde yaşadıklarına ilişkin yorumlarda bulundu.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Diyanet ve TDV’nin bölgedeki çalışmalarını anlatan Erbaş, “6 gün kaldım ben. Su yoktu. Bardak sularla abdest aldık” dedi. 

Programa konuk olan TDV 2. Başkanı Açık ise “Banyo, tuvalet yok. 48 saat tuvalet hiç olmadı. Bir şey yenmiyor” dedi ve şöyle devam etti:

Ben söyleyeyim. Hocam o dakikaya kadar ilk kez yemek yemiş oldu. Çabası, gayreti, çocuklara merhameti, koşuşturmasından yemek yemeyi unutmuş. Hocama dedim ki bardak çorbayı içer misiniz? İçti. Hocama çaktırmadan ben yerine yeniden koyuyorum, hocamın aç olduğunu biliyorum. ‘Ne kadar tatlı çorbaymış’ dedi

Programın ilerleyen dakikalarında ise moderatör, ekrana yansıtılan Erbaş’ın kucağındaki bir bebekle olan fotoğrafın hikayesini sordu. 

Erbaş, bir camiyi ziyaret ettiğini, bebeğin de bir Diyanet görevlisinin çocuğu olduğunu söyleyerek, “Bebeği kucağıma aldım, dua ettim” dedi. 

Açık ise “Fotoğraf, umudun ve ümidin fotoğrafı. Çünkü hocam bebekler de kurtulmaya başladı siz bebekleri kucağınıza alınca. Rabbim nimet verdi, çok bebek kurtuldu. Hakikaten çok bebek kurtuldu” ifadelerini kullandı. Erbaş ise “Elhamdülillah” yanıtını verdi. 

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU