Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman: New Murabba Development Company, Riyad'da kuruldu

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman sözkonusu adımın amacının dünyanın en büyük modern şehir merkezini geliştirmek olduğunu vurguladı

Fotoğraf: Reuters

Suudi Arabistan Başbakanı ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, başkent Riyad’da dünyanın en büyük modern şehir merkezini geliştirmeyi amaçlayan New Murabba Development Company (NMDC) şirketinin lansmanını duyurdu.
New Murabba Development Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed bin Selman’ın açıklamasına göre şirket Vizyon 2030 doğrultusunda şehrin gelişimine katkıda bulunacak.

New Murabba projesinin tasarımı, sağlıklı, aktif hayatı ve topluluk aktivitelerini teşvik ederek yaşam kalitesini artıracak, yürüyüş ve bisiklet yolları ile yeşil alanları içeren sürdürülebilirlik konsepti doğrultusunda yapılacak.


Proje aynı zamanda yenilikçi bir müze, teknoloji ve tasarımda uzmanlaşmış bir üniversite, entegre çok amaçlı bir tiyatro ve canlı performanslar ve eğlence için 80’den fazla alanı da kapsıyor.

New Murabba projesi, Riyad’ın kuzeybatısındaki Kral Selman ve Kral Halid yollarının kesiştiği noktada, 19 kilometrekarelik bir alanda yüz binlerce kişiyi barındıracak.

Proje, 104 binden fazla konut, 9 bin otel odası, 980 bin metrekareden fazla perakende alanı, 1,4 milyon metrekare ofis alanı, 620 bin metrekareye yayılmış eğlence ve toplum merkezleri de dahil yaklaşık 1,8 milyon metrekareyi içeriyor.

Havalimanına araçla yaklaşık 20 dakika uzaklıkta olan New Murabba, şehir içi ulaşımın yanı sıra 15 dakikalık yürüme mesafesinde yaşamak, çalışmak ve eğlenmek isteyenler için eşsiz bir deneyim sunacak.

Şirket, Riyad şehri için küresel bir medeni sembolü somutlaştırmak için en son yenilikçi teknolojiler ve türünün ilk örneği olan benzersiz özellikleri içeren, simge niteliğindeki bir ‘küp’ inşa edecek.

Bu, 400 metre yüksekliğinde, 400 metre genişliğinde ve 400 metre uzunluğunda, dünyanın en büyük yapılarından biri olacak.

Modern Necid mimari tarzından ilham alan kübik yapı, en yeni holografiklerle dijital ve sanal teknolojinin yarattığı bir deneyim sunan türünün ilk ziyaret destinasyonu olacak.

NMDC isimli şirketin lansmanı, Kamu Yatırım Fonu’nun (PIF) gelecek vaat eden sektörlerin yeteneklerini ortaya çıkarma, özel sektörü etkinleştirip yerel içeriği artırma, gayrimenkul projelerinin ve yerel altyapının geliştirilmesine katkıda bulunma ve gelir kaynaklarını çeşitlendirme stratejisiyle uyumlu. yapıldı

2030 yılında tamamlanması beklenen projenin, petrol dışı yerli üretime 180 milyar riyale varan destek sağlanması, doğrudan ve dolaylı 334 bin istihdam yaratılmasına da katkı sunması bekleniyor.

 

 

Independent Türkçe

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU