Antakya'da ölen 1126 Suriyelinin cenazesi, sınır kapısından Suriyeli yetkililere teslim edildi

Sivil savunma yetkilileri, Türkiye ile birlikte depremden etkilenen Suriye'ye uluslararası yardımın çok geç ulaştığını söyledi

Kahramanmaraş merkezli depremler hem Türkiye'nin 10 şehrinde hem de Suriye'de yıkıma neden oldu.

Ölü sayısı 30 binli sayılara tırmanırken bu toplama Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılar da dahil.

Büyük kısmı Suriye'deki savaştan kaçarak Hatay'a sığınan ve Antakya'daki eski evlere yerleşen çok sayıda sığınmacı çöken binaların altında kalarak hayatlarını kaybetti.

Vefat eden sığınmacıların bir kısmı, hayatta kalan ailelerinin talebiyle Suriye'ye götürüldü ve defin işlemleri memleketlerinde yapıldı.

Hatay'dan teslim edilen cenaze sayısı bini aştı

Suriye'nin İdlib kentinden Hatay'a açılan Babülhava Sınır Kapısı yetkililerinden edinilen bilgilere göre 12 Şubat 2023 itibariyle Hatay'dan Suriye'ye teslim edilen Suriyeli cenazesi 1126'yı buldu. 

Bu sayının artması bekleniyor.

Deprem, Suriye'de de çok geniş bir bölgeyi etkiledi. 

 

Suriye çalışmalar
Suriye'yi de etkileyen depremde enkaz altında kalanların önemli bir kısmı, teknik ekipman yetersizliği nedeniyle çıkarılamadı

 

"Suriye, kaderine terk edildi"

Resmi rakamlara göre Suriye'de ölü sayısı 3 bin 500 ancak bu sayıya kayıt dışı defnedilenler dahil değil.

Dolayısıyla gerçek rakamın açıklanandan çok daha büyük olduğu tahmin ediliyor.

Suriye'nin muhalif bölgelerindeki sivil savunma faaliyetlerini yürüten Beyaz Baretliler, Suriye'nin "kaderine terk edildiğini" söylüyor.

Uluslararası yardımın 5. günün ardından ulaşabildiğini kaydeden Beyaz Baretliler, teknik ekipman yetersizliği nedeniyle cenazeleri enkaz altlarından çıkaramadıklarını, depremzedelerin yakınlarını elleriyle kazarak çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.

 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU