Kılıçdaroğlu'ndan "imar affı" tepkisi: Konutları mezar ettiler, bir de üzerine para aldılar

"Kurtarılması gereken hayatlar kurtarılamadı. Zamanında önlem alınması gerekirken talimatların zamanında verilmediğini ve talimatların yerine getirilmediğini gördük"

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarları döneminde çıkarılan “imar barışı” şeklinde nitelenen yasalara tepki gösterdi, “İnsanların oturdukları konutları insanlara mezar ettiler bir de üzerine para aldılar” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’da partisinin MYK toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP liderinin ifadeleri şöyle:

Bu süreçte asla makam aracı kullanmadık. Ben belediye başkanlarımız milletvekillerimiz yarım bir otobüsle bütün bu gezileri tamamladık. Arabadan inip halkın dertlerini dinlediğimizde emin olun hepimizin gözleri doldu. Zor bir sürecin özellikle akşam saatlerinde sıcaklığın eksi derecelere düştüğü bir ortamda insanların yıkılan enkazın altındaki akrabalarını beklediklerini gördükçe o dramı siz de yaşıyorsunuz, bir parçası oluyorsunuz. Bizim yaşadığımız gerçekten büyük bir acı. Yakınlarını enkazın altında sağ çıkaranlar sevindiler ama cansız bedenlerine ulaşanlar da büyük bir acı ile yüzleştiler.

Hayatını kaybeden partililerimiz oldu. Hangi partiden olursa olsun bir siyasal partinin üyesi olup ülkenin sorunlarını çözmeye talip olup hayatını kaybedenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Bazı şeyleri açık ve net konuşmak lazım. Genel başkan olduktan sonra en çok telaffuz ettiğim sözcük liyakatti. Liyakatin devlet yönetiminde ne kadar önemli bir kavram olduğunu her yerde söyledim. Devlette belli makamlara gelmek sıradan bir olay değildir. Devlet memuriyetinden başlayıp yükseldiğiniz her süre içerisinde deneyimi de beraber taşırsınız. Liyakati yok ederseniz devlette çürüme başlar.

Devlette çürüme var dediğimde bazı çevreler kızdılar. Bugün bu felaket bize devlette çürümenin nelere mal olduğunu gösterdi. Kurtarılması gereken hayatlar kurtarılamadı. Zamanında önlem alınması gerekirken talimatların zamanında verilmediğini ve talimatların yerine getirilmediğini gördük.

Şimdi siyaset zamanı mıdır diyenler oldu. Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, yediğiniz ekmeğin, bindiğiniz uçağın fiyatını belirleyen siyasettir. Her şeyi siyaset belirliyorsa, bir sorunu halk yaşıyorsa, ben onun sesi olmak zorundayım. Aksi halde ben niye siyaset yapıyorum? Halkın sorununu dillendirmeyeceksen niye siyaset yapıyoruz?

Bol miktarda imar affı çıktı. İnsanların oturdukları konutları insanlara mezar ettiler bir de üzerine para aldılar.

Uzaktan eğitime geçilerek yurt binalarının depremzedelere ayrılmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Üniversite öğreniminin online yapılmasına karar verildi. Vallahi de billahi de bunlar ülkenin nasıl yönetileceğini bilmiyorlar. Zaten pandemide uzun süre eğitimden uzak kaldılar, şimdi yeniden yurtları kapatıyorlar. Neymiş depremzedelere açacaklar. Kardeşim depremzedeye alıyorsan o yurtlar depremzede aileleri için uygun değildir. Antalya’ya bak İzmir’e bak, her tarafa bak beş yıldızlı oteller var. Sen devleti yönetiyorsan o depremzedeleri al, beş yıldızlı otellerde ağırla, bütün masraflarını da karşıla kardeşim. Otel sahipleri bunların tamamını karşılar. Devlet saraydan ibaret değildir. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni siz nasıl böyle yönetirsiniz! Bir devlet bir kişinin kişisel hırslarına alet olamaz. Kişisel beklentiler üzerinden bir devlet yönetilemez.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU