Yetkililer sesleniyor: Profesyoneller dışında Hatay'a gönüllü ihtiyacı yok

Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgesine yardım yağıyor. Kendi imkanlarıyla şehirlere gelenler yeni bir yük oluşturuyor

Türkiye'nin doğusundaki 10 şehri vuran depremin ardından bütün ülkede büyük bir yardım seferberliği başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deprem bölgesine insani yardım göndermek isteyenlerin topladığı malzemeler depolardan uçaklarla gönderiliyor ardından afetzedelere ulaştırılıyor. 

Birçok kişi de malzemeleri şahsi arabalarına doldurdu ve deprem bölgesine doğru yola çıktı. 

Ancak bu durum depremin yaralarını sarmaya çalışan şehirlerde bir kargaşaya neden oldu.

Independent Türkçe'nin ulaştığı Hatay yetkilileri, gönüllülerin yardım getirmek için şehre gelmemesinin yardımların resmi kurumlar ya da sivil toplum örgütleri vasıtasıyla gönderilmesi çağrısında bulundu.

Yetkililer, profesyonel ekiplere ise her zaman ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Sadece dağıtım, koordinasyon ya da arama-kurtarma ekiplerine değil depremden zarar görenlere, özellikle de çocuklara psikolojik destek sağlayacak eğitimli kişilere ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

Ancak profesyonel olmayan gönüllüler şehirde ciddi bir trafiğe de neden oluyor ve Hatay’dan çıkmak isteyen depremzedeler de bu nedenle zor durumda kalıyor. Zor durumda kalanlar sadece sağlıklı kalmayı başarmış depremzedeler değil. Ambulanslar da sıkışan trafik nedeniyle yer yer ulaşımda güçlük yaşıyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU