Limak'tan İskenderun Limanı'ndaki yangın hakkında açıklama: Soğutma çalışmalarımız bir müddet daha devam edecek

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “Yangın 3 numaralı rıhtımın arkasında kontrollü bir şekilde devam ediyor. Büyümesi gibi bir ihtimali yok” dedi

Fotoğraf: AA

İskenderun Limanı’nda depremle birlikte başlayan yangın hakkında Limak Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, açıklama yaptı.

limak.JPG
Fotoğraf: Youtube

 

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube yayınına katılan Özdemir, deprem bölgesine 200’e yakın iş makinesi gönderdiklerini, kurtarma çalışmalarına katılan 500 kişilik ekibin 99 kişinin kurtarılmasına katkı verdiğini söyledi. Ebru Özdemir limandaki yangın hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

Yangın kontrol altına alındı. Başka bir yere sıçrama ihtimali kalmadı. Fakat şöyle bir durum deprem sabahı biz geldiğimizde limanda aslında her şeyi kontrol ettik, yapısal, tüm kritik elemanların hepsi yerli yerindeydi. Fakat konteynerler o güçle devrilmiş. Sonra bizim 5 bin civarında arkada konteyner depomuz oluyor. Devrilen konteynerlerde bir yangın başladı. Bunun sebebini biz de araştırıyoruz. Konteynerler çok yanıcı maddeler içerdiği için yangın başladı. Bunlar da birer petrokimya ürünü olduğu için bunları söndürmek zor. Biz de herkesi yardıma çağırdık. Denizden, karadan ve havadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangın 3 numaralı rıhtımın arkasında kontrollü bir şekilde devam ediyor. Büyümesi gibi bir ihtimali yok. Fakat bizim söndürme ve soğutma çalışmalarımız bir müddet daha devam edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdemir yangında 2 binden fazla konteynerin zarar gördüğünü belirtti  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU