Rusya’dan Google’a uyarı: Yasa dışı protestoların reklamını yapmayı bırakın

Rusya, reklamların yasaklanmaması durumunda 'karşılık verme' haklarının olduğunu belirtti

Fotoğraf: Reuters

Hafta sonu boyunca binlerce insanın Moskova sokaklarını doldurması, muhalif siyasetçiler ve yerel medya tarafından Rusya’nın ‘son yılların en büyük gösterisi’ olarak değerlendirilirken ülkeden Google’a uyarı geldi.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), yasa dışı olarak nitelediği protestolarla ilgili olarak Google’a bir uyarı gönderdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Roskomnadzor’dan yapılan açıklamada, "muhaliflerin Google’a YouTube üzerinden paylaşılan videoların daha büyük kitlelere ulaşması için para vererek kendi reklamlarını yayınlattıkları" ifade edildi. 

"Karşılık verme hakkımız var"

Google’ın önlem almaması halinde Rusya’nın karşılık verme hakkı olduğu ifade edilirken söz konusu reklamların “Rusya’daki demokratik seçimlerin düşmanca etkisi olduğu ve engellenmesi gerektiği” kaydedildi. 

Rusya’daki protestolar

Yerelin genel seçimler kadar ilgi görmediği Rusya’da seçimlerde adaylık için 5 bin imza toplanmasının istenmesi, adaylıkların engellenmeye çalışıldığı iddiası ile bir tepki oluşturdu.  Bazı muhalifler isimlerin belediye seçimlerine katılmaktan men edilmesiyle başlayan eylemler sürüyor. On binlerce gösterici, dün Moskova kent merkezinde özgür ve adil seçim parolasıyla ve polis müdahalesine karşı bir araya geldi. Şimdiye kadar muhaliflerin düzenlediği 3 protestoda bin 500’den fazla kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU