ABD’li üst düzey yetkiliden Türkiye’ye "yaptırım" ziyareti

Brian Nelson, Türkiye dışında BAE’yi de ziyaret edecek

Fotoğraf: Reuters

ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptırımlar konusunda en üst düzey yetkilisi olan Brian Nelson bu hafta Türkiye ve Orta Doğu ülkelerine ziyarette bulunacak.

Nelson ziyaret edeceği ülkelere ve bu ülkelerdeki şirketlere ABD yaptırımlarının kapsamında kalan kuruluşlar ile çalışmaya devam etmeleri hâlinde G7 pazarına olan erişimlerini kaybedebilecekleri uyarısında bulunacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Washington, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle uygulanan kendisine yönelik yaptırımları delme çabaları karşısında önlemleri sıkılaştırıyor.

Bakanlığın Cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre ABD Hazinesi'nin terör ve mali istihbarattan sorumlu yetkilisi Brian Nelson, bu hafta başlaması beklenen Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Türkiye ziyaretlerinde hükümet yetkilileri, şirketler ve finans kuruluşları ile bir araya gelerek Washington'un sert şekilde yaptırımları uygulamaya devam edeceğini belirtecek.

Açıklamada "Konu hakkında müsamaha gösterilen yetki alanlarında faaliyet gösteren kişiler ve kurumlar, yaptırım kapsamındaki kuruluşlar ile iş yapmaları halinde G7 pazarlarına olan erişimlerini kaybedebilirler" denildi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU