Selvi: 6'lı Masa cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacak?

“Şubat ayının üçüncü haftasında cumhurbaşkanı adayının belirleneceği söyleniyor. ‘Adayımızı belirleyeceğiz. Ama açıklamayacağız’ deniliyor”

Fotoğraf: CHP

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, muhalefet partilerinin oluşturduğu 6’lı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını 11 Mart’ta açıklayacağını öne sürdü. Selvi’nin iddiasına göre 6’lı Masa şubat ayında adayını belirleyecek ama açıklamayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet yazarının bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta seçim kararını açıklaması üzerine gözler 6’lı Masa’nın adayına çevrildi.

Meral Akşener 26 Ocak’ta yapılacak olan toplantıda cumhurbaşkanı adayının konuşulacağını açıkladı. Peki 30 Ocak’ta cumhurbaşkanı adayının açıklanması söz konusu mu? 30 Ocak’ta cumhurbaşkanı adayı açıklanmayacak. Ortak Hükümet Programı ve Geçiş Süreci Yol Haritası açıklanacak.

Kamuoyu açısından cumhur- başkanı adayı önemli ama küçük partiler açısından milletvekili listeleri de çok önemli. O nedenle onlar öncelikle milletvekili listelerini garantiye almak istiyor. 6’lı Masa 10-15 Şubat tarihleri arasında ortak milletvekili listeleri üzerinde çalışacak.

Listeler garanti altına alındıktan sonra şubat ayının üçüncü haftasında cumhurbaşkanı adayının belirleneceği söyleniyor. “Adayımızı belirleyeceğiz. Ama açıklamayacağız” deniliyor. Peki ne zaman açıklanacak? Seçim kararının 10 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor. 11 Mart’ta Ankara’da 6 partinin ortak mitingiyle cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı söyleniyor. “Ankara’da milyonların katılacağı bir mitingle cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız” deniliyor.

Takvim bu. Ama cumhurbaşkanı adayının açıklanmasında çok geç kalınmış olmaz mı?

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU