Tartışmalı Cumhuriyetçi Kongre üyesi drag queen olduğu iddiasını reddetti: "Gençtim ve bir festivalde eğlenmiştim"

George Santos, "Bir hayatım olduğu için bana dava açın" dedi

Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Üyesi George Santos kendisine oy verenler isterse istifa edeceğini söylemişti (Reuters)

Özgeçmişindeki sahte bilgilerle gündeme gelen ABD Kongresi'nin Cumhuriyetçi üyesi George Santos, hakkındaki drag queen iddiasını yalanladı. Santos, New York'taki LaGuardia Havalimanı'ndaki açıklamasında "Hayır, ben Brezilya'da drag queen değildim" dedi.

Brezilya'da drag queen olan Eula Rochard, MSNBC muhabiri Marisa Kabas'a geçen hafta bir açıklama yapmıştı. Santos'u bir drag queen olarak tanıdığını söyleyen Rochard, ABD'li siyasetçinin 2008'de Kitara Ravache adıyla bir güzellik yarışmasına katıldığını ileri sürmüştü.
 


Rochard ayrıca Santos'un bazı fotoğraflarını paylaşmıştı.
 


34 yaşındaki siyasetçiyse hakkındaki iddiaları ilk başta reddetmişti.

Ancak Politico'nun 20 Ocak tarihli haberinde, Santos'un drag queen olduğuna dair kanıtlar bulunduğu yazılmıştı. Haberde Anthony Devolder adlı bir kullanıcının Wikipedia'ya girdiği bilgilere yer verilmişti. Burada Anthony Devolder'ın "sahne hayatına 17 yaşında bir gey gece kulübü drag queen'i olarak başladığı ve birkaç gey güzellik yarışması kazandığı" yazıyordu. Birkaç yıl öncesine ait videolar ve sosyal medya gönderileri, Santos'un sık sık Anthony Devolder adıyla anıldığını gösteriyor.

Santos, başkent Washington'dan döndüğü New York'ta havalimanındaki basın mensuplarına şöyle konuştu:

Hayır, ben Brezilya'da drag queen değildim çocuklar. Gençtim ve bir festivalde eğlenmiştim. Bir hayatım olduğu için bana dava açın.

Santos'un yalanları sıkça eleştirildi

Tartışmalı siyasetçi, seçim kampanyası boyunca özgeçmişine dair paylaştığı bilgilerin yalan olduğunun ortaya çıkmasıyla büyük tepki toplamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Santos, Yahudi kökenli olduğunu ve şehirdeki Baruch Koleji'nde üniversite eğitimi gördüğünü öne sürmüştü. Fakat daha sonradan kendisinin Katolik olduğu ve üniversite diploması bulunmadığı ortaya çıkmıştı.

Siyasetçi ayrıca bankacılık alanındaki prestijli Citigroup ve Goldman Sachs'ta çalıştığını iddia etmiş ama bunların da gerçek olmadığı anlaşılmıştı.

Kampanyasında gey olduğunu da ileri süren Santos'un, 2019'a kadar bir kadınla evli olduğu ortaya çıkmıştı.

Ayrıca evsiz bir eski asker, köpeğinin ameliyatı için toplanan 3 bin dolarlık bağışın Santos tarafından çalındığını öne sürmüştü. Santos ise bu iddiayı yalanlamıştı.

 

Independent Türkçe, CNN International, Insider, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU