Salvini’nin açıklamalarının ardından İtalya yeni bir siyasi krizin eşiğinde

İtalya İçişleri Bakanı, koalisyonun bozulduğunu söyleyerek erken seçim çağrısında bulunmuştu

Matteo Salvini / Fotoğraf: AP

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, koalisyon hükümetinin bozulduğu açıklamasının ardından erken seçim çağrısında bulundu.

Salvini’nin bu açıklamasının ardından İtalya’nın erken seçimlere gitmenin önünü açacak yeni bir siyasi krizin eşiğinde olduğu ifade edildi.

AFP’nin haberine göre Lig Partisi (Lega) lideri Matteo Salvini dün akşam yaptığı açıklamada, “Artık mecliste çoğunluğa sahip olmadığımızı kabul etmek için hemen parlamentoya gidelim ve sözü hızla seçmene bırakalım. Bize vergilerin düşürülmeyeceğini söylüyorlar. Bize İtalyanlara vergi indirimi mümkün kılacak gücü verirseniz bunu ispatlayacağız” dedi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Matteo Salvini'nin neden koalisyonu bozmak istediğini halka açıklamak zorunda olduğunu söyledi.

Alman haber ajansına göre Conte konuya ilişkin açıklamasında, İçişleri Bakanı’nın medyada yer alan söylemlerin arkasında saklandığını belirterek, neden aniden bu tarz bir karar aldığını herkese açıklaması gerektiğini vurguladı.

Başbakan, erken seçim kararının Salvini tarafından değil Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından verileceğini sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'tan Independent Türkçe için çeviren: Tuğba Alnıaçık

DAHA FAZLA HABER OKU