Erdoğan: Barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz

Erdoğan, "Malum kuraklık var. Soruyorlar çare ne? Çare bizim de yaptığımız gibi baraj, baraj, baraj. Barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Gemlik Büyükkumla Barajı, Bursa Bölge İdare Mahkemesi Hizmet Binası, Dağyenice Doğal Yaşam Turizm Kompleksi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Emniyetten rakamları alayım dedim. Çünkü yol boyu yolun sağı, solu Bursa'da ne durumdayız diye baktım ve verilen rakam 120 bini bugün aştık" dedi.

Konuşmasında Türkiye genelinde yaşanan kuraklık konusuna değinen Erdoğan, "Malum kuraklık var. Soruyorlar çare ne? Çare bizim de yaptığımız gibi baraj, baraj, baraj. Barajlarınız olmazsa kuraklıkla mücadele edemezsiniz. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 4,6 milyar lirayı geçen 67 ayrı projeyi Bursa'mıza kazandırdı" diye konuştu.

"Türkiye yolunu sandıkta bir kez daha açmaya hazır mıyız?"

Türkiye ve Bursa'da yapılan yatırım ve projeleri sıralayan Erdoğan, seçim için partililere hazırlık çağrısında bulundu.

"Beraberce çok çalışmamız lazım" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Öyle bir ses verin ki Marmara'nın ta karşı kıyılarından bile duyulsun. Bursa, Türkiye Yüzyılı'nı birlikte inşa etmeye hazır mıyız? Müreffeh Türkiye yolunu sandıkta bir kez daha açmaya hazır mıyız? Cumhuriyetimizin yeni asrını bir olarak, diri olarak, kardeş olarak, Türkiye olarak hep birlikte kucaklamaya hazır mıyız?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU