Ahmet Türk: Bu iktidarı ilk turda göndermeyi isterdik ama tercih 6'lı Masa'nın

“Gönül isterdi ki başından beri HDP ile bir diyalogla bu masanın etrafında ortak bir aday kararı çıksın”

Fotoğraf: AA

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, “Bu iktidarı ilk turda göndermeyi isterdik ama tercih 6’lı Masa’nın” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete Duvar’a konuşan Ahmet Türk, HDP’nin barış ve demokrasi mücadelesi verdiğini ifade etti ve “Bizim beklentimiz ne milletvekilliği ne başka bir şey. Bizim beklentimiz bu ülkenin barışı; toplumun, halkların kucaklaşması. Halkımız da bunun bilincinde ve buna göre davranışını ayarlıyor. Parti HDP olur, başka bir parti olur fark etmez. Çünkü bu özgürlük mücadelesi için bedel ödeyen bir halk ve bedel ödeyen bir siyaset var” diye konuştu.

Muhalefet partilerinin oluşturduğu 6’lı Masa hakkında değerlendirmede bulunan Türk, “HDP Türkiye’nin üçüncü büyük partisi. Bu parti ile ilgili bir diyalog ortamının olması muhalefet açısından önemliydi. Ama böyle ötekileştiren, dışlayan, HDP’siz bir masanın oluşturulması demokrasi için büyük bir eksiklik” ifadesini kullandı.

Türk, seçim konusunda şunları kaydetti:

Biz de isterdik ki bu iktidarı, bu cumhurbaşkanını ilk turda gönderelim. Ama maalesef 6’lı Masa’nın ikircikli tavırları, uzlaşmaz tutumu, HDP’ye uzak durmaları bizim gerçekleştirmek istediğimiz demokrasi bloku konusunda bir eksiklik ortaya çıkardı. Bu eksikliğin nedeni de Altılı Masa ve muhalefet partileridir. Gönül isterdi ki başından beri HDP ile bir diyalogla bu masanın etrafında ortak bir aday kararı çıksın. Ama tercih onların. HDP de bu durumda kendi adayını çıkaracak.

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU